Home / НОВИНИ / ЛОВЕЧ / Поради снеговалежите кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова свика Кризисния щаб, няма сериозни сигнали за бедстващи

Поради снеговалежите кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова свика Кризисния щаб, няма сериозни сигнали за бедстващи

Във връзка с падналите през последното денонощие снеговалежи и необходимите мерки, кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова свика Кризисния щаб на заседание днес в 17.00 часа.
Докладваха представителите на институциите и фирмите, ангажирани със снегопочистването и поддържането на пътната, ВиК и електроснабдителната и електропреносната мрежа, докладваха. На територията на община Ловеч няма подадени сериозни сигнали за проблеми във връзка със зимната обстановка.
Основните артерии в града се почистват. Асфалтът е обработен, предстои повторно насоляване, за да не бъде допуснато обледяване на пътното платно.

В 3.00 часа след полунощ ще бъде направена нова обработка. Приоритетно ще бъдат почистени главните улици и пешеходната зона, маршрутите на градския транспорт и спирките, районите на училища, детски градини, социални и здравни заведения.
Почиства се и общинска пътна мрежа, между населените места в общината. Кметовете на населени места и кметските наместници съобщават за частични навявания на пътя Баховица-Лисец, Деветаки-Тепава и в района на с. Горно Павликене.
По данни на Пътна полиция на територията на общината са станали около 20 леки ПТП. Има един закъсал пътнически автобус по пътя за Деветаки – Тепава, случаят е поет от екип на Гражданска защита.
Поради ниските температури се очаква да има проблеми със замръзнали водомери по селата, утре ще станат ясни мащабите.
Всички екипи в момента работят без прекъсване, институциите, почистващите фирми и експлоатационните дружества разполагат с дежурни и аварийни групи.
Очаква се валежите да продължат и през нощта.
Община Ловеч приканва гражданите да паркират личните си автомобили по начин, който не препятства работата на снегопочистващите машини.

2 коментара

  1. Не я знам какъв щаб е свикала, но няма никакъв ефект! Или по-точно видимите резултати са вече на лице, безобразие абсолютно, миналата година бях изчистени и тротоарите в 8 сутринта, а сега дори и асфалта не се вижда и то по централните улици, коли спрени навсякъде, патрулките затрупани и заринати пред районното, тотален хаос!

  2. Много на зор

    Ще помоля Корнелия да прати трактор и в ж-к.Здравец.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.