Уважаван специалист в детската ендокринология с лекция и безплатни прегледи в Ловеч

Уважаван специалист в детската ендокринология с лекция и безплатни прегледи в Ловеч

User comments

User comments

Социално слаби пациенти на общопрактикуващите лекари, участници в социално-здравния проект на общината и „Унифарм“, получиха медикаменти за близо 1000 лв.

Вчера и днес се проведе 20-ата поредна инициатива по Социално-здравния проект, по който община Ловеч работи съвместно с „Унифарм“ АД вече 9 години по две направления – социална и здравна дейност.
Дейностите по проекта се финансират със съдействието на изпълнителния директор на „Унифарм” д-р Огнян Палавеев и активното участие на медицинския експерт д-р Ангел Панов. Към настоящия момент по проекта са включени осем общо-практикуващи лекари от гр. Ловеч – д-р Т. Нешева, д-р П. Данова, д-р Т. Доневска, д-р Д. Шейретова, д-р В. Тодоров, д-р Николай Данчев, д-р Св. Бояджиева и д-р Станислав Петров.

Лектор консултант на поредната инициатива по проекта в Ловеч беше д-р Маргарита Аршинкова – уважаван авторитет и водещ специалист в детската ендокринология. Д-р Аршинкова e главен асистент към катедрата по педиатрия на Медицински университет – София. Работи в МЦ СИМП по детски болести – гр. София, Клиника по ендокринология, диабет и генетика. Има две специалности – „Детски болести” и „Детска ендокринология, диабет и болести на обмяната“. Защитила е дисертация на тема „Инсулиноподобен растежен фактор – 1 при деца и юноши с тип 1 захарен диабет”. Д-р Маргарита Аршинкова редовно участва в специализирани конгреси, симпозиуми и семинари в страната и чужбина.
Вчера тя изнесе лекция на тема „Захарен диабет в детска възраст“, а днес в Медицински център – Ловеч, извърши безплатни прегледи и консултации на деца с ендокринни заболявания.
Осъществи се и предаване на медикаменти за социално слаби пациенти на общо-практикуващите лекари, обслужващи селата Гостиня, Слатина, Пресяка, Смочан, Стефаново и Малиново, на стойност 955 лв., които са производство само на български фармацевтични фирми.
От стартирането на Социално-здравния проект през 2007 г. до момента безплатно са прегледани и консултирани от водещи специалисти и национални консултанти общо 6154 пациенти. Дарени са медикаменти за хронично болни и социално слаби семейства на обща стойност 25 702 лв. Лекарствата са закупени от „Унифарм” АД и се предоставят безвъзмездно на нуждаещите се социално слаби граждани от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *