Общински съвет Ловеч ще заседава тази седмица

Общински съвет Ловеч ще заседава тази седмица

56-ото заседание на общинския съвет ще се проведе на 30 април 13 ч., 26 са точките в проектодневния му ред. То започва с две питания на общинския съветник Ирина Митева – за изпълнението на ремонтни дейности по селата и кварталите за периода от 2013 г. до 2015 г. и за предоставени общински пасища, мери и земи от общинския поземлен фонд за стопанската 2014/2015 г.

Съветниците ще гледат две наредби – за изменение и допълнение на Наредбата за реда за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество и за изменение на Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственик от община Ловеч върху общинската част от капитала на търговските дружества. Ще обсъдят информация за дейността и икономическите резултати за миналата година на общинските фирми „Еко“ ЕАД и „Общински пазари – Ловеч“ ЕАД и ще им назначат регистриран одитор за финансовата 2015 г.

Сред другите по-важни точки са проект на правилник за функциониране на общински проектен фонд, прекратяване на съсобственост между община Ловеч и „Месокомбинат – Ловеч“ АД чрез продажба на дела на общината, промяна на план-схемата за комуникационно-транспортната мрежа, придружена от генерален план за организация на движението в Ловеч. На вниманието на общинския съвет са доклад за осъществените читалищни дейности в изпълнение на Програмата за развитие на читалищните дейности в община Ловеч за 2014 г., отчет на плана за изпълнение на стратегията за развитие на социалните услуги в общината през миналата година, както и планът за развитие на социалните услуги за следващата. Ще бъдат обсъдени още отчет за изпълнение на дейностите за 2014 г., заложени в програмата за закрила и развитие на културните институти, предложение за отпускане на финансова помощ за лечение и молба за намаляване на такса „Удължено работно време“ за дискотека „Версай“.

Съветниците ще разгледат и предложение за осигуряване на финансови средства за неотложен ремонт на покрива на ОУ „Христо Никифоров“ – Ловеч, ще определят наемните цени на общинските ливади, мери и пасища при отдаването им под наем.

В началото на заседанието клетва ще положи новоизбраният общински съветник Радомир Найденов, който влиза на мястото на Тони Паричев, назначен за директор на дирекция АПИО в община Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *