Близо 34 милиона лева местни приходи очакват в община Плевен за 2015-та

Близо 34 милиона лева местни приходи очакват в община Плевен за 2015-та

Близо 34 милиона лева са очакваните приходи от местни дейноста в община Плевен за следващата година, става ясно от акцентите в проекто-бюджета. 33 788 354 лева са очакваните приходи в проектобюджета на Община Плевен в частите „местни дейности” и „дофинансиране на делегираните от държавата дейности с местни приходи”. Окончателният им размер ще се формира след като бъдат установени наличностите по сметки към 31.12.2015 година – т.нар. преходен остатък, който се очаква да е около 2,5 милиона лева. Данните са от проекта на бюджет на Община Плевен за 2015-та година, чието публично обсъждане ще се състои в петък, 28 ноември, в зала “Гена Димитрова”.

Акценти от проекто-документа вече са публикувани на интернет-страницата на общината и всички организации и граждани могат да се запознаят с тях преди дискусията. Обсъждането е насрочено, за да се спази регламентирания срок от Закона за публичните финанси, който е 30 ноември, въпреки че все още не е приет държавният бюджет за 2015 г. От общинската администрация уточняват, че в проекта взаимоотношенията на Община Плевен с централния бюджет са определени според указания на финансовия министър и са 95 % от разчетите за тази година. След приемането на републиканския бюджет окончателните данни за държавната субсидия за Плевен ще бъдат публикувани на сайта на общината.
Очакванията за държавната субсидия за капиталови разходи е тя да надхвърли 1 милион лева. Заедно с общинското финансиране в разходната част се предлагат общо 450 хиляди лева да са за ремонт на общинска пътна мрежа, 626 хиляди лева за ремонт на обекти, а също и повече от 1 милион лева да се вложат в ремонти на улици в Плевен и в селата. В разчетите влизат суми за още оборудване и сондаж за стадион “Плевен”, изграждане на алеи в гробищен парк “Чаира” и ремонт на пътя към него, основен ремонт на три детски градини и на междуучилищния център, реконструкция на отоплителната система в ОУ “Лазар Станев”, ремонт на зоокъта в “Кайлъка” и др.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *