Ротари клуб-Ловеч дари на общината проект за възстановяване на Въжения мост

Ротари клуб-Ловеч дари на общината проект за възстановяване на Въжения мост

10Проект за възстановяването на един символите на Ловеч – Въжения мост, получи кметът на Ловеч Минчо Казанджиев в петък вечер, Деня на християнското семейство. Той е дарение от Ротари клуб-Ловеч на общината и бе тържествено връчен на кмета от президента на ловешките ротарианци Николай Начев на сцената на Ловчанско читалище „Наука”. Проектът е изработен от колектив с ръководител арх. Милко Митков по идея на ротарианците. Общата му стойност е около 18 хил. лв., но авторският колектив също се включил в благотворителната акция, организирана от ротарианците, и те на практика са платили около 6 хил. лв., събрани по време на благотворителен бал през февруари.

Идеята за възстановяване на Въжения мост дойде спонтанно в разговор между приятели. Тогава споделих, че моят дядо е бил технически ръководител при изграждането на обекта Въжен мост и всички обекти в парка „Стратеш”. От там се роди идеята за възстановяването, разказа Николай Начев. Освен моста, ще бъде възстановен и подходът към „Стратеш”. По думите на президента на Ротари клуб-Ловеч, това е един много мащабен проект, реализирането на който изисква много средства, които ще бъдат осигурени чрез дарения. „Приемете този проект с отговорността да бъде реализиран”, обърна се Николай Начев към кмета при връчването на дарението.
За мен е чест, че получаваме готов инвестиционен проект, свързан с реализирането на отдавнашна мечта на ловчалии – възстановяването на Въжения мост. Със символичното предаване на проекта в Деня на християнското семейство, стремежът на Ротари клуб и на общината е да покажем, че ловчалии сме едно голямо, задружно семейство, заяви кметът Казанджиев. Той благодари на Ротари клуб-Ловеч за всички дарения, направени от тях на общината през годините. Минчо Казанджиев увери, че изграждането на Въжения мост е възможно да се реализира защото, общината има спечелен проект за разработване на Интегриран план за градско развитие и възстановяване и мостът влиза в зоната за въздействие. „Хубаво е, че проектът вече е готов, веднага след стартирането на новия програмен период можем да възложим неговоро реализиране”, каза още кметът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *