51 л/кв. метър е количеството на падналите валежи в Априлци

51 л/кв. метър е количеството на падналите валежи в Априлци

51 л/кв. метър е количеството на падналите валежи в Априлци. Това каза за Радио „Фокус” – Велико Търново от Хидрометеорологичната станция в Ловеч. В Ловеч са паднали 17 л/кв. метър дъжд, в Тетевен – 19 л/кв. метър, в Троян – 29 л/кв. метър, в Рибарица 22 л/кв.метър, в Чифлика 58 л/кв. метър, в Шипково – 41 л/кв.метър, в Черни осъм – 40 л/кв. метра, в Угърчин – 20 л/кв.метър, а в Луковит – 10 л/кв. метър.
Нивата на реките на територията на областта са се покачили значително, но са далеч от критичните стойности. Нивото на река Осъм при Черни Вит е 71 см, при Тетевен и Рибарица – 131 см., при Троян – 95 см., при Ловеч – 130 см. Критичният максимум на реката при Ловеч е 350 см. Ситуацията към момента е спокойна.

Измерената температура в Ловеч към 9.00 часа днес е 5 градуса. В Тетевен термометрите също са отчели 5 градуса, а в Троян – 7 градуса. От Хидрометеорологичната станция припомниха синоптичните прогнози за утрешния ден, според които ще превали сняг. Според дежурния обаче снежна покривка е възможно да се образува само по високите места. В равнинната част ще превали само дъжд, примесен със сняг, но няма да се задържи, тъй като земята все още е топла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *