Николай Нанков връчи членските карти на семейство, живеещо в Испания

Николай Нанков връчи членските карти на семейство, живеещо в Испания

DSCI0264ГЕРБ Ловеч вече е и във Вила Франка
Областният ръководител на ПП ГЕРБ в Ловеч Николай Нанков връчи днес, 25 август, членските карти на Нели Петкова и синът й Християн. Семейството от 14 години живее и работи във Вила Франка, Испания. Всяка година те прекарват отпуската си в родния Ловеч.
Нели и синът й дълго време били сред най-ревностните симпатизанти на ГЕРБ, а преди време подали документи и за членство.
Тъй като отпуската на семейството свършва и трябва да се приберат в Испания, те бяха поканени от Нанков в офиса на ГЕРБ, за да получат документа си.
„Заминахме си от Ловеч, защото тук нямаше възможност за реализация – работа за нас и възможност за развитие на сина ни. Трудно ни е, минахме през всякакви изпитания, но днес вече имаме дом и работа, а Християн е студент и се готви да бъде компютърен инженер“, разказа Нели.
Всяка година семейството се прибира с България и вижда промените, които се случват в страната. За Ловеч са категорични – „градът съвсем се е свършил, дори сега срещаме много хора, които като нас са се прибрали, но скоро и те ще се върнат в чужбина, където работят“.
„Страдаме за близките си, но на този етап не мислим за връщане. Искаме България да стане като държавите, в които децата ни искат да живеят. Това може да стори само ГЕРБ. Вече видяхме през мандата на Борисов колко се промени страната, какво се построи, а и какво отношение имаше Европа към България. През последната година като че ли всичко се срути. Бързаме да се приберем и се подготвяме за гласуване в Испания. Всяко година ние и много други българи, които живеем и работим заедно, се организираме и участваме в изборния процес. Това е важно за нас, за децата ни, за страната ни“, обясни Нели.
Нели Петкова взриви фейсбук преди месеци, като пусна клип, в който каталунски хористи пеят на български македонска народна песен. „Те бяха гости на нашето заведение, изпяха няколко песни, но изведнъж запяха на български. Онемях, сълзите ми потекоха, а те дори не разбраха в първия момент какво се случи. После ги помолихме да изпеят песента отново, а те я посветиха на мен и другите българи, които живеят далеч от родината си. Ние направихме клипа, които събра над 6500 харесвания“, разказа Нели, която все още се вълнува, когато говори за случката.
Новите членове на ГЕРБ – Ловеч си тръгнаха с рекламни сувенири с логото на ГЕРБ, но най-ценен подарък бе фланелката с лика на Бойко Борисов, която Николай Нанков връчи на Нели. Синът й пък вече е с фланелка на нашия евродепутат Мария Габриел.
„Подкрепата, която ГЕРБ получава от българите в чужбина, е много важна за нас. Аз ви благодаря за нея, за вашата активна позиция и в социалните мрежи, и в личните контакти. И с вашите гласове вярвам, че ГЕРБ отново за пореден път ще бъде първа политическа сила на 5 октомври“, подчерта Нанков.
От своя страна семейството на Нели подари първата бутилка шампанско за изборната победа на ГЕРБ на 5 октомври. „Ще бъдем далеч, но всъщност ще бъдем с вас в изборната нощ. Желаем победа на ГЕРБ в цялата страна и нека първата наздравица да е с това шампанско“, пожелаха на Нанков Нели и семейството й.
Утре те отпътуват от страната и ще продължат да работят за ГЕРБ в Испания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *