Номинират кандидат – депутати за Ловеч и Плевен

Номинират кандидат – депутати за Ловеч и Плевен

Предложението на общинската структура на ГЕРБ в Плевен е водач на листата на партията за 15-и МИР отново да бъде Цецка Цачева. Това обяви Мартин Митев, председател на предизборния щаб на ГЕРБ за община Плевен. Вече са направени номинациите за кандидати за депутати от Плевенска област от всички общински структури на партията. Сред номинираните са и другите двама досегашни депутати от 15 МИР – Владислав Николов и Пламен Тачев.От всяка община са номинирали по един кандидат, от Червен бряг – двама, а останалите седем са от Плевен. Имената на номинираните кандидати за депутати от ГЕРБ са изпратени, подредени по азбучен ред, в централата на партията, където трябва да се вземе решение за самата листа. Как ще изглежда листата обаче последната дума ще има Изпълнителната комисия на партията. ГЕРБ ще се яви в Плевенска област с пълна листа от 18 кандидати за изборите на 5 октомври.
ПП ГЕРБ – Ловеч номинира Бойко Борисов за водач на проекто-листа за народни представители /НП/ на 11-и Ловешки многомандатен избирателен район в Ловеч. На второ място в листата е народният представител и общински ръководител на ПП ГЕРБ – Ловеч Корнелия Маринова. На трета позиция е народният представител и областен ръководител на партията Николай Нанков. Нанков получава подкрепата на осемте общини, а Корнелия Маринова – на 6.
Според лидера на партията Бойко Борисов листите са готови, но ще бъдат оповестени около 25-26 август.
След 22-рата конференция на Ловешката общинска организация на БСП, станаха ясни номинациите на кандидат-депутатите за предстоящите избори на 5 октомври. Това са Димитър Горов, Станимир Стоянов, Валя Янкова, Страцимир Петков, Христо Марков и Васил Василев. До това решение се стигна след единодушно гласуване на всичките делегати, участвали в конференцията. На нея бе подложен за гласуване и отчета за предходните избори на 25 май и работата през изминалата година, както и свършеното от правителството на Пламен Орешарски.
Румен Гечев ще поведе листата на БСП в Плевен и ще се изправи срещу бившия вътрешен министър Румен Петков, който пък е водач на листата на АБВ. Кирил Цочев е водач на листата на коалиция „АБВ“ за Ловеч. Това обяви на пресконференция председателят на коалицията Георги Първанов. Кирил Цочев е бивш министър, вицепремиер. Коалиция „АБВ“ ще се яви на предсрочните парламентарни избори на 5 октомври във формат, обединяващ партиите АБВ, Обединен блок на труда – български лейбъристи, Българска партия либерали и Федерация активно гражданско общество. Листата е пъстра, разнообразна във възрастов състав, преди всичко младежка, каза Първанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *