Д-р Косталевска консултира безплатно 28 пациенти от Ловеч

Д-р Косталевска консултира безплатно 28 пациенти от Ловеч

Водещият офталмолог от «Токуда болница София» д-р Владислава Косталевска консултира безплатно в петък 28 пациенти. Предния ден тя изнесе пред лекари от Ловеч лекция на тема «Съвременни методи на лечение на катаракта». Д-р Косталевска бе в Ловеч по Социално-здравния проект на общината, по който се работи съвместно с «Унифарм» АД от 2007 г. по две направления – социална и здравна дейност. Това бе 17-ата инициатива по проекта. Дейностите по него се финансират със съдействието на изпълнителния директор на „Унифарм” АД д-р Огнян Палавеев и се осъществяват с активното участие на медицинския експерт д-р Ангел Панов. В работата по Социално-здравния проект участват 4-има общопрактикуващи лекари от Ловеч и 4-има, обслужващи селата Гостиня, Слатина, Пресяка, Смочан, Стефаново и Малиново.
Д-р Владислава Косталевска редовно участва в специализирани конгреси, симпозиуми и семинари в страната и чужбина. Специализирала е офталмология в Александровска болница. През 2006 г. получава допълнителна квалификация по глаукома в Женева и по отлепване на ретината в Монте Карло през 2007 г. През 2008 г. провежда едномесечен курс на обучение по очни болести в Университетска болница – Дортмунд, Германия. През 2010 г. печели едномесечен стаж в областта на диагностиката и лечението на заболяванията на ретината в Moorfields Eye Hospital – Лондон, Англия.
На сегашното събитие по проекта бяха предадени медикаменти за социално слаби пациенти на общопрактикуващи лекари от Ловеч – д-р Таня Нешева, д-р Петкана Данова, д-р Теодора Доневска и д-р Донка Шейретова, на стойност 2 050 лв, които са производство само на български фармацевтични фирми.
До момента по Социално-здравния проект са прегледани безплатно 610 пациенти и са предадени медикаменти за хронично болни и социално слаби семейства на обща стойност 23 050 лв. Лекарствата са закупени от „Унифарм” АД и се предоставят безвъзмездно на нуждаещите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *