Участниците в детския танцов ансамбъл „Люляче“ се събраха за 45-годишнината му

Участниците в детския танцов ансамбъл „Люляче“ се събраха за 45-годишнината му

30.06.14+люляче-1Участниците в детския танцов ансамбъл „Люляче“ в Ловеч се събраха на 28 юни, за да отпразнуват 45 години от основаването му. На празника присъстваха различни поколения – от първите до последните, творили вълшебството „Люляче“. Незабравимата ръководителка Маргарита Атанасова и създател на формацията посрещаше лично всеки танцьор, а акордеонистът Мишо Радев, хореографи от Ловеч и Варна и двете книги за „Люляче” помогнаха спомените да оживеят.
Присъстващите доказаха, че помнят всичко. Две момчета и две момичета изиграха „Танца на калпачетата“ под съпровода на акордеониста Мишо Радев, макар че не го бяха играли повече от 15 години. Лъчезара Аджарска, една от първите в ансамбъла, припомни как се извива Дайчово хоро на фона на песента „Джулия“ на Емил Димитров.
Формация „Елит“ поздрави с няколко танца Люлячетата. Поздрав поднесе народната певица Латинка Петрова. Специален поздравителен адрес отправи и кметът на община Ловеч Минчо Казанджиев. Група хореографи, водени от Пламен Славчев, заразиха със своя танц всички гости и те неуморно играха хора и ръченици през цялата вечер. Надиграването с ръченица доказа, че духът на „Люляче“-то е жив. Журито начело с шефа на хореографите във Варна раздаде награди на най-добре представилите се.
Участниците в ансамбъла се бяха групирали по набори и седнали на отделни маси, разговаряха за лагерите, турнетата в чужбина и емоцията да си част от „Люляче“.
Маргарита Атанасова получи заслуженото уважение на всички присъстващи за неуморния й труд през годините и до днес. Тя сподели, че „съдбата на „Люляче” е част от съдбата на този град, но и част от моята съдба. „Люляче” си остана моя рожба в миналото и завинаги. То е смисълът на живота ми“.
На финала около юбилейната торта се събраха всички поколения на ансамбъл „Люляче“ и си пожелаха да се съберат отново след десет години.
Детският танцов ансамбъл „Люляче“ бе цели 30 години на сцена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *