Събраните дарения от структури на ГЕРБ в област Ловеч за пострадалите от наводненията отпътуваха за Варна и Добрич

Събраните дарения от структури на ГЕРБ в област Ловеч за пострадалите от наводненията отпътуваха за Варна и Добрич

100_8421Събраните в офисите на общинските структури на ГЕРБ в Ловеч, Троян, Тетевен и Луковит дарения за пострадалите от наводненията във Варна и Добрич отпътуваха на 27 юни по предназначение.
Одеяла, възглавници, чаршафи, перилни и миещи препарати, дезинфектанти, сапуни, гумени ботуши, ръкавици, пакетирани варива и консерви, брашно, олио и дори една детска количка бяха дарени от членове и симпатизанти на партията в Ловеч за останалите без дом от кв. „Аспарухово” в морската ни столица.
Всичко бе грижливо опаковано и транспортирано до офисите на куриерска фирма „Еконт”, която пък безплатно ги достави до кризисния център във Варна. От фирмата подчертаха, че това са първите и единствени към този момент пратки от Ловеч с помощи за бедстващите.
Благодарни сме на всички тетевенци, които откликнаха на призива и се включиха в кампанията като предоставиха одеяла, китеници, боб, леща, захар и други хранителни продукти. Много от тях нямаха възможност лично да доставят тежките пакети в офиса, затова и ние съдействахме транспортирането им, поясниха от офиса на ГЕРБ в Тетевен. Събраните спешно необходими неща заминаха в посока Добрич.
За останалите без дом и покъщнина жители на Добрич отпътуваха и възглавници и олекотени завивки, произведени за износ. Дари ги общинският съветник в Троян Марин Радевски, собственик на фирма „Калинел”, която произвежда тези артикули. Два микробуса бяха натоварени от младежите на ГЕРБ в града и транспортирани до местния куриерски офис, заедно с предоставените храни, вода и перилни препарати.
Дезинфектанти, чаршафи и одеяла бяха предоставени от членове и симпатизанти на ГЕРБ и в местния клуб в Луковит. Пратката отпътува в помощ на нуждаещите се във Варна. До петък и в офиса там никой не бе предал дарения за тази дестинация.
Кампанията по събиране на помощ за пострадалите от наводнанията продължи три дни. В деня на траур областният координатор Николай Нанков призова всеки, които има възможност и желание да се включи с парични дарения да използва обявените в сайта на БЧК сметки за целта, както и да изпраща SMS-и на кратките номера 17 777 DMS VARNA и на номер1466 за всички мобилни оператори.
До 4 юли и в община Априлци по инициатива на ГЕРБ върви кампания за подпомагане на бедстващи в град Килифарево. Помощи се събират в местното читалище в кв. Ново село, които след тази дата ще бъдат транспортирани до нуждаещите се.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *