Атракционно влакче за 300 000 лв. купува Община Ловеч

Атракционно влакче за 300 000 лв. купува Община Ловеч

PlazMax-4X4-туристическо-атракционно-влакче-за-неравни-терениАтракционно влакче с два вагона за 300 000 левa без ДДС ще закупи Община Ловеч, това става ясно от обявената обществената поръчка.
Обществената поръчка се провежда в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в Община Ловеч”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.1-03/2010/032, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие.
Влакчето ще се използва като свързващ елемент между атракциите, реализирани в изпълнение на проект „Подкрепа за развитие на туристическите атракции в Община Ловеч”. Старата баня „Дели Хамам“ се намира в квартал „Вароша“ централната част на гр. Ловеч. В тази зона има обособени парко места. Идвайки в града туристопотокът се съсредоточава в тази територия, като място с повишена концентрация на обекти за посещения. Крепостта „Хисаря“ е разположена в южната част на града, като отстои на 1 км. от централната част. Като част от проекта е предвидено рехабилитация на пътната отсечка, свързаваща двата обекта. Атракционното влакче ще поеме туристите от Архитектурно-исторически резерват Вароша /“Дели Хамам“/, ще прави панорамен тур през града, достигайки до крепостта и обратно. Влакчето е перфектен атракцион за внедряване в туристическата среда в Ловеч. Предвид разнообразния релеф, влакчето ще осигури спокойно и безопасно предвижване на туристите, особено на хора с увреждания, групи с деца. Използването му ще благоприятства опазването на околната среда и намаляване на вредните емисии, тъй като ще ограничи използването на автобуси и автомобили за предвижване, ще намали звуковото и шумово замърсяване на града, предизвикано от трафика.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *