Двама абитуриенти от Ловеч на президентския бал за младежи в неравностойно положение „Подкрепи една мечта“

Двама абитуриенти от Ловеч на президентския бал за младежи в неравностойно положение „Подкрепи една мечта“

2.06.14_бал_президентДвама абитуриенти от Ловеч бяха сред поканените 260 на традиционния бал за младежи в неравностойно положение под егидата на президента „Подкрепи една мечта“. Държавният глава прие на 30 май в Националния исторически музей в столицата зрелостниците и им пожела успехи в живота и много сили, смелост, последователност да следват мечтите си.
Абитуриентите от Ловеч са Мариян Асенов и Даниела Катеринова от Центъра за настаняване от семеен тип – 3. Мариян завърши тази година Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги, а Даниела – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина. И двамата са решили да продължат образованието си. Момчето ще кандидатства в Икономическия университет във Варна, а момичето – в НСА. Двамата бяха подпомогнати за бала си от община Ловеч, модна къща „Коралия“ – Ловеч, и „Мизия 96“ АД – Плевен.
На абитуриентския бал при президента бе направен отчет на постигнатото по Споразумението за сътрудничество между президентската институция, Министерството на образованието, младежта и науката, Държавната агенция за закрила на детето, Агенция по заетостта и Агенцията за социално подпомагане в рамките на инициативата „Подкрепи една мечта“. Държавният глава изказа благодарност на институциите и на дарителите, съпричастни на инициативата.
След края на тържеството Росен Плевнелиев се снима за спомен с абитуриентите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *