Първите нови плевенски тролеи вече пътуват от Пилзен

Първите нови плевенски тролеи вече пътуват от Пилзен

OLYMPUS DIGITAL CAMERAПървите четири нови тролея тръгнаха днес от Пилзен към Плевен и се очаква те да пристигнат до десетина дни на гара Ясен, съобщи управителят на фирма „Тролейбусен транспорт“ инж. Ангел Несторов. Днес в присъствието на заместник-кмета Алексей Зелов Несторов подписа договора за изграждане на новите четири тролейбусни линии в Плевен и ремонта на контактната мрежа, който е на стойност над 7,4 милиона лева без ДДС. Предстои проектиране в рамките на месец, следва още месец за съгласувателни процедури, след което ще започне практическата работа по трасето. Тя трябва да завърши за девет месеца. Изцяло ще се подмени контактната мрежа от първата спирка на „Сторгозия“ до кръстовището между ул. „Сан Стефано“ и „Стоян Заимов“, която е най-натоварена.
През време на ремонтите плевенчани няма да останат без обществен транспорт благодарение на новите тролеи. Те имат възможност за самоход благодарение на резервния си двигател с вътрешно горене и ще се движат самостоятелно в участъците, в които се ремонтира трасето.
Сега плевенският тролейбусен транспорт разполага с 50 тролея и още около 15 резервни, а след края на мащабния ремонт и пристигането на новите возила по улиците ще се движат 60 коли, а още 20 ще бъдат в готовност в депото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *