Водоноска оросява срещу прах при ремонта на плевенския площад

Водоноска оросява срещу прах при ремонта на плевенския площад

7При ремонта на централния площад в Плевен се вземат всички мерки, за да се намалят до минимум неудобствата за плевенчани, увери кметът на Плевен проф. Димитър Стойков. Работи се в часовете от 8 до 19, като между 14 и 16 ч не се извършват шумни строителни дейности. Осигурена е водоноска за оросяване, за да се намали праха. Оставени са алеи за придвижване на минувачите през центъра. Няма как обаче да се работи „на парче“. Строителните отпадъци се извозват по специален план, като се събират разделно. Най-много за по седмица ще бъде преустановявана работата на търговските обекти в непосредствена близост до участъка на ремонта. Общинското ръководство е водило разговори със собствениците и наемателите.
За да се спасят повече от старите плочи, е минимизирано машинното им вадене. Има заявки от училища, църковни настоятелства и кметства да им бъдат предоставени количества от годната досегашна настилка на площада. Как ще бъде разпределена тя, ще реши общинският съвет.
Работи се на пълни обороти по документацията за изграждане на новата спортна зала на мястото на колопистата, съобщи в интервю за „Зетра“ плевенският градоначалник. Два милиона лева от правителствената инвестиционна програма са определени за направа на работен проект за залата, която ще е с 3185 места, както и за подготовка на терена на мястото на бившата колописта. Същинското строителство се очаква да започне догодина. Всичко за проектите, по които работи местната власт през тази година и за подготовката за кандидатстване за външно финансиране, очаквайте тази вечер след новините на „Зетра ТВ“ в рубриката „На фокус“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *