Проектиране на физкултурен салон в ОУ „Проф. Д. Димов“ заложено в приетата от общинския съвет Програма за развитие на спорта

Проектиране на физкултурен салон в ОУ „Проф. Д. Димов“ заложено в приетата от общинския съвет Програма за развитие на спорта

При актуализацията на бюджет 2013 г. да се заложат средства за проектиране на физкултурен салон в ОУ „Проф. Димитър Димов“ в Ловеч. Това приеха днес общинските съветници при гласуването на Програмата за развитие на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм в община Ловеч за периода 2013-2015 г. 30 хил. лв от капиталовата програма на община Ловеч пък са предвидени за ремонт и модернизиране на физкултурния салон в СОУ „Тодор Кирков“. Тези две предложения, залегнали в Програмата, са дадени по време на обсъждането й в постоянните комисии на общинския съвет.
Програмата е основен документ, който анализира състоянието и тенденциите в системата на физическото възпитание и спорта в община Ловеч. Чрез нея се конкретизират целите и дейностите по изпълнението им за развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм.
Основната й цел е развитието на физическото възпитание, спорта и социалния туризъм като средство за подобряване на здравето и физическата годност на населението чрез модернизация на спортната инфраструктура.
В Програмата ясно е разписано състоянието на спортната база в общината, детските площадки, проблемите на физическото възпитание и спорта в училищата и на спортните клубове. С реализирането й се цели визия на община Ловеч като община с обновена, добре поддържана и достъпна спортна база, която да позволява на всички граждани свободно да практикуват спорт и туризъм според своите желания и възможности.
Програмата бе приета днес с гласовете на 21 от общо 22-ама гласували общински съветници, един се въздържа. Тя може да бъде променяна с решение на общинския съвет.