Home / региони

региони

Дядо Коледа и Снежанка пристигнаха със самолети във военновъздушната база в Долна Митрополия

Във Военновъздушна учебна база „Георги Бенковски” се проведе Коледно тържество за децата на кадровите военнослужещи и цивилни служители от състава на авиобазата.
В слънчевия декемврийски ден родители и деца се събраха в трепетно очакване на гостите от далечна Лапландия. В 11,00 часа силният звук на самолетни двигатели предизвести тяхното пристигане. Спазвайки дългогодишната традиция, Дядо Коледа и Снежанка кацнаха на Летище Долна Митрополия със самолети L-39 и Пилатус РС 9М. Прочетете още »

Децата от детските градини в община Левски получиха подаръци

Всички деца от детските градини в община Левски получиха дарение от 3D книжки, цветни моливи и комплекти Megik Nuudles със съдействието на Лайънс Клуб – Плевен и Ротари Клуб – София Триадица. Дарението е осигурено от „Грийн Мастър Груп“ ЕООД – София. Истинско забавление за малчуганите от различни възрасти е да строят, да създават, да декорират, да използват въображението си, когато играят. Прочетете още »

В нова сграда е звеното за местни данъци и такси в Червен бряг

Официално бе открита новата сграда на отдел „Администриране на местни данъци и такси” в Червен бряг. Тя се намира на ул. „Иван Вазов“ №1 /до пощата/. Лентата прерязаха Ивайло Иванов – председател на Общинския съвет, инж. Данаил Вълов – кмет на Червен бряг и Ралица Кънова – началник отдел “Администриране на местни данъци и такси“. Прочетете още »

Военни от Белене унищожиха ръчна граната, открита в пазарджишко село

Военнослужещи от формированието за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия за разузнаване, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от състава на 55 инженерен полк, с ръководител капитан Антон Делчев, извършиха разузнаване и обезопасяване на ръчна граната, Прочетете още »

Мъж отне 3000 лева от чекмедже в аптека в Троян

Сигнал за инцидента е получен на 14 декември около 20.45 часа, когато в аптека в гр.Троян е влязъл мъж, който е успял да отнеме вниманието на служителят в търговския обект и от незаключено и оставено без надзор чекмедже за съхранение на оборотни средства да отнеме сумата от 3000 лв. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

Стартира проект „Развитие на съвместния пазар на труда и трудовата мобилност в областта на строителството от трансграничната зона Румъния-България“ – „JOINT CONSTRUCT

 

 

 

 

На 19 декември 2017 година (вторник) от 11:00 часа в Конферентната зала на ТПП –
Враца (бул. Христо Ботев №24) ще се проведе стартираща пресконференция по проект „Развитие на съвместния пазар на труда и трудовата мобилност в областта на строителството от трансграничната зона Румъния-България“ – „JOINT CONSTRUCT“, по време на която екипът по проекта ще представи основната цел, планираните дейности за нейното постигане и очакваните крайни резултати. С изпълнението на проекта партньорите от четири организации: Румънска асоциация за електроника и софтуерна индустрия – филиал Олтения – гр. Крайова; Асоциация Строителен клъстер – Олтения – гр. Крайова; Видинска търговско – промишлена палата и Сдружение „Национален център за информационно обслужване“ – гр. Плевен са си поставили като основна цел да се развие съвместният пазар на труда в трансграничния
регион, да се увеличат инвестициите в човешки капитал, да се открият нови
икономически възможности, отговарящи на нуждите на региона в областта на
строителството. Общите предизвикателства от двете страни на река Дунав са свързани с високата безработица, ниското ниво на образование и квалификация, заплащане, по-ниско от средното за страната, миграцията на населението към по-големите градове или към други страни. За преодоляване на проблемите и постигане на основната цел на проекта ще бъдат изпълнени следните основни групи дейности: 1. Изготвяне на проучвания за нуждите от квалификация в областта на строителството в трансграничния регион Долж, Олт, Мехединци, Монтана, Видин, Враца и Плевен. 2. Срещи за популяризиране на резултатите от направените проучвания сред всички заинтересовани страни в областта на проекта. 3. Изготвяне на триезичен речник на специфичните термини, използвани в областта на строителството 4. Организиране и провеждане на обучения, отговарящи на нуждите от квалификация на строителния бранш в региона. 5. Организиране на стажове и обмяна на опит за преминалите курса на обучение с посещение на строителни фирми и срещи с потенциални работодатели.
6. Създаване на информационни центрове за информация и консултиране в областта на строителството, които ще продължат да действат и след завършване на проекта. 7. Организиране на трудови борси за търсещите работа в строителния бранш в трансграничната зона – 2 в Румъния и 2 в България. Към кои целеви групи е насочен проектът и какви са очакваните положителни резултати ще разберете по време на неговото представяне. Продължителност на проекта: 24 месеца.

Съдят мъж, нанесъл телесна повреда на двама автоинспектори при проверка

Районна прокуратура – Кнежа внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който при проверка нанесъл телесна повреда на двама инспектори от Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. Обвинението срещу Стефан С. е за това, че на 14.07.2017 г. в град Искър, причинил на две длъжностни лица, при изпълнение на службата, леки телесни повреди. Инспекторите спрели за проверка товарен автомобил „Мерцедес“, в който били шофьорът Ведат Х. и Стефан С. – втори водач. Товарният автомобил е собственост на шуменска фирма, а в момента бил празен, тъй като пътувал за стока. Било установено допуснато нарушение от страна на обвиняемия, свързано с липса на ръчно въведени данни в тахографски лист за дата 10.07.2017 г., както и нарушение от страна на Ведат Х, свързано с неподписано удостоверение за дейности преди началото на пътуването. Прочетете още »

Община Тетевен с нов заместник-кмет

Кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи пред началниците на отдели в администрацията новия зам.-кмет на Общината – Свилен Русинов. Той ще отговаря за следните ресори – Общинска политика по отношение проблемите на селата; Култура, спорт и туризъм; Трудова заетост, младежки дейности и интеграция. На срещата присъстваха и зам.-кметовете – Тони Стоев и Борис Врабевски.
Д-р Бояджиева каза, че г-н Русинов е сериозен човек, на когото ще разчита за поверените му ресори – най-вече за добрата комуникация и сътрудничество с всички населени места в общината. Тя подчерта, че г-н Русинов притежава значителен опит както в местната власт, така и в спорта и се надява на ползотворна и успешна съвместна работа.
„За пръв път се прави такава крачка – бивш кмет на село да стане зам.-кмет на Общината“, каза г-н Русинов. Това е сериозна отговорност, но смятам, че притежавам нужния опит и способности, за да се справя с предизвикателствата. Запознат съм с проблемите в населените места, като заедно с д-р Бояджиева ще работим за тяхното отстраняване, добави още новият зам.-кмет.
Свилен Русинов е почетен гражданин на Община Тетевен, бивш кмет на родното си село Градежница – 2 мандата и бивш боксьор. Дългогодишен капитан на националния отбор по бокс на България. Той е медалист и шампион от национални и международни турнири. Многократен шампион на България. Медалист от европейските първенства в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991) г. Европейски шампион от Бурса, 1993 г. Носител на бронзов медал от Световното първенство в Рино, 1986 г. Световен вицешампион от първенствата в Сидни (1991) и Тампере (1993).
Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Печели бронзов медал на XXV летни олимпийски игри в Барселона през 1992 г. Носител на медали от турнири за Световната купа: сребърен от Бомбай, Индия през 1990 г. и бронзов от Банкок, Тайланд през 1994 г., на който турнир побеждава световния шампион в тежка категория за професионалисти Виталий Кличко.

Задържан е 44-годишен мъж за кражба на ток

В РУ Ябланица за срок от 24 часа е задържан 44-годишен мъж от с.Брестница, след като на 13 декември е установено, че в обитавания от него дом е осъществено неправомерно присъединяване на ел. инсталацията на къщата към електропреносната мрежа.По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Тетевен за срок от 24 часа са задържани двама мъже по подозрение в незаконна сеч на дървесина

На 12 декември в РУ Тетевен е получен сигнал, че в гориста местност край с.Български Извор се извършва незаконен дърводобив. Незабавно е сформиран екип от служители на РУ Тетевен, който е извършил проверка, като на място е установен лек автомобил „Фолксваген“ и двама мъже от с.Галата, на възраст 21 и 33 години. В превозното средство са открити около 1 /един/ пространствен м3 дърва за огрев, без поставена на тях контролна горска марка и без превозен билет. По случая е образувано досъдебно производство.

Дарителска кампания за църквата стартира в село Николаево

На храмовия празник на храм „Свети Николай Чудотворец“ в плевенското село Николаево стартира дарителска кампания за набиране на средства за ремонт на църквата. Това съобщи кметът Ваня Орозова. „Инициативата се роди сред нас, „порасналите деца на Николаево“, на поредната ни традиционна среща на 25 ноември. Желанието ни е да съберем средства, с които да възстановим първо оградата и пътната врата на църквата, като средствата ще са само за материали“, поясни тя, като уточни, че възстановяването на църквата ще се извърши с доброволен труд. Прочетете още »

Арестуваха пиян шофьор в Тетевен

В РУ Тетевен за срок от 24 часа е задържан 19-годишен младеж от с.Градежница, който на 06 декември около 23.30ч. е установен да управлява лек автомобил с несъобразена скорост, в резултат на което се е ударил в паркирано на улицата превозно средство. При извършената проверка пътните полицаи са установили, че водачът е неправоспособен и управлява превозното средство след употреба на алкохол, с концентрация в издишания въздух 1,41 промила. По случая е образувано бързо производство и работата продължава.

Навръх Никулден Иван Миховски /ГЕРБ/ поде законодателни промени срещу незаконния улов на риба

Навръх Никулден народният представител от ГЕРБ-Ловеч Иван Миховски поде законодателни промени срещу незаконния улов на риба. На среща в Народното събрание той покани представителите на Централна рибно-опазваща организации – яз. Сопот /ЦРОО/ Станимир Шошков, Стефан Тодоров, Атанас Аргиров, Валери Спасов и Марио Антонов и ги срещна с колегите си от ПГ на ГЕРБ от правната комисия Анна Александрова и от комисията по земеделието и храните Димитър Гечев – зам.-предедател, Александър Мацурев, Алтимир Адамов, Андриан Райков, Запрян Янков, Ирена Димова, Станислава Стоянова и Радостин Танев.
В сериозен разговор доброволците представиха начина си на работа и постигнатите резултати, като изтъкнаха и най-пресния пример от днес, когато в Монтана благодарение на работата на колегите им там, са задържани над 170 кг незаконен улов на риба. Те изложиха вижданията си и исканите от тях законодателни промени.
По думите на представителите на ЦРОО през последните години е установено, че нерегламентираният риболов завзема застрашителни размери и големи държавни язовири и реки се обезрибяват с нарастващи темпове чрез риболов с електрически ток, хрилни рибарски мрежи, взривни и отровни вещества и други методи и средства забранени от Закона за рибарството. Стотици тонове крадена риба се реализират на пазара, което е сериозна част от сивата икономика на държавата, а консумацията на риба, уловена, съхранена и продадена извън стандартите, представлява пряка опасност за здравето на хората. Те изтъкнаха и още проблеми в сектора, като това да се лови риба без риболовен билет, като подчертаха, че от това губи държавата, туризма, и рибопроизводителите, които страдат от нелоялната конкуренция.
Именно затова те поискаха съдействието на Миховски и колегите му за законодателни промени в две посоки – криминализиране на риболова с мрежи, ток и взрив, като подчертаха, че именно с тези бракониерски пособия се унищожава рибното богатство на България, а заловените бракониери получават единствено парични санкции, които те не плащат.
След като от ИАРА не могат да се справят с проблемите по язовирите, редно е хората да започнат да ги стопанисват и да отговарят за тях, но говорим само за контрол на рибния ресурс. Държавата, в лицето на ИАРА ще контролира организациите, стопанисващи дадени язовири. При открити нарушения, ИАРА ще може да прекратява договорите за стопанисване на съответния язовир. Това е формулата на успеха в цяла Западна Европа, бяха категорични от ЦРОО и поискаха засилен контрол.
При евентуално стопанисване на някой язовир от риболовците, ще спечелят – държавата, защото при наличие на повече риба, повече риболовци ще посещават язовирите, а това означава повече издадени билети и съответно повече пари в хазната, -рибопроизводителите, защото при намаляване на бракониерския улов те ще продават много повече произведена риба, ще започнат и да произвеждат повече риба, а това означава, че ще плащат повече данъци, а ще се разкрият и работни места.
По думите им ще спечели и туризмът, защото според представителите на ЦРОО, почивните бази на по-добре охраняваните язовири ще са по-заети.
Няма истински рибар, който да не е категорично против бракониерските набези и борбата с незаконния улов на риба, бяха категорични народните представители, участвали в срещата. Те поеха ангажимент внимателно да разгледат и обсъдят исканите промени в нарочно заседание на Комисията по земеделието и храните, на която ще бъдат изслушани становищата на ИАРА и ЦРОО и ще информират за решението си и евентуалните законови промени, с които ще се заемат, за да се намали незаконния улов на риба. Народните представители благодариха на доброволците за делата им, като подчертаха, че са наясно с трудностите, пред които са изправени и заявиха категорично, че ги подкрепят в усилията им.

77 деца от троянските училища получиха парични награди за постижения

По традиция, в навечерието на светлите Коледни и Новогодишни празници, Община Троян награждава деца, класирани на международни, национални, областни кръгове на олимпиади, състезания и конкурси. Инициатива, която вече 12 години доказва, че е стимул за нови изяви и за насърчаване на творческите заложби.
За 2017 г. експертната комисия за разглеждане на постъпилите искания е одобрила отпускане на финансово подпомагане в размер на 6900 лв. за 101 изявени деца и ученици от училищата: НУ „Св. св. Кирил и Методий“; НУ„Христо Ботев“, ОУ „Иван Хаджийски“; СУ „Св. Климент Охридски“; СУ „Васил Левски“, гр. Троян; СУ „Васил Левски“, с. Черни Осъм; Професионална гимназия по механоелектротехника и Национално училище за приложни изкуства „Проф. Венко Колев“.
На 4 декември бе връчено еднократно финансово подпомагане за индивидуални и отборни участия и класирания на 77 от тези ученици, на стойност 5490 лв. (в т.ч. 3 изяви в областта на изкуствата; 16 – на науката; останалите 58 в областта на спорта).
През 2017 година, чрез Община Троян се изплащат две и са заявени още две национални стипендии по Наредбата за условията и реда за осъществяване на закрила на деца с изявени дарби от Министерството на младежта и спорта.
В празнична атмосфера, в Информационно-културен център, кметът на Община Троян г-жа Михайлова, председателят на Общински съвет-Троян г-н Тодоров, г-жа Розалина Русенова – председател на постоянната комисия по „Образование, спорт, култура и граждански организации” и г-жа Цекова, заместник-председател на ПК, връчиха наградите на троянските ученици.
Кметът г-жа Михайлова се обърна към всички гости на събитието и най-вече към изявените ученици: „С това награждаване ние празнуваме вашата отдаденост, вашия талант, вашата воля да се борите, защитавайки името на Троян. С признанията, които вие получавате, правите знак на благодарност към вашите родители, към вашите учители, треньори, които влагат много енергия, желание и мотивация вие да сте сред най-добрите. Никой от нас не знае как ще се развие вашата житейска съдба – дали ще посветите усилията си и професията си на заниманието, което днес ви прави сред най-добрите, но повярвайте ми – каквото и да правите, където и да бъдете вашите усилия, отдаденост и воля за победа са качества, които ще ви бъдат полезни в целия живот. Искам да ви поздравя за успехите, които сте постигнали и да ви пожелая да продължите да мечтаете – за високи цели, за невъзможни неща, защото само тези, които имат големи мечти постигат високи цели“. Кметът пожела още през следващата година младите троянци да удвояват и дори утрояват успехите си. Честито на всички, получили награди!

Държавата отпуска на Община Тетевен 1 млн. лева за ремонт на общинската пътна и улична мрежа

С постановление № 260 от 24 ноември 2017 година Министерският съвет одобри допълнителни разходи/трансфери за 2017 г. в общ размер 70 035 304 лв., които ще бъдат разпределени по бюджетите на голям брой общини. От тях в Община Тетевен ще постъпят 1 000 000 лв. за ремонт на общинската пътна мрежа и уличната мрежа в града и населените места в общината.
„Изключително важна помощ от страна на правителството към Община Тетевен – навременна и жизнено необходима както с оглед трагичното състояние на пътната и улична мрежа, така и с оглед затрудненото ни финансово състояние“, каза кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева и подчерта, че подобни целеви средства се отпускат за пръв път на Община Тетевен.
„Инфраструктурата, особено пътната и уличната мрежа в общината е много амортизирана, не е поддържана години наред и се нуждае от спешен ремонт. Убедена съм, че тези средства, които ще бъдат включена в инвестиционната програма за 2018г., ще допринесат за значителното подобряване на улиците и пътищата в общината“, допълни още кметът. Д-р Бояджиева изрази благодарност към правителството, министрите на финансите и на регионалното развитие и благоустройството, за оказаната подкрепа.

Спасители набират средства за уведомително приложение при бедствия и катастрофи

Съюз на българските спасители е сдружение от млади хора, решили да помагат и спасяват животи.
За тази цел Сдружението се амбицира да бъде създадена гражданска система за уведомяване при бедствия, катастрофи, долекарска помощ и извънредни ситуации.
Председателят на СБС – Костадин Карамитов от години работи за създаването на доброволческа мрежа в цяла България, която да помага на изпаднали в беда хора. Последният му сблъсък с природно бедствие бе при големия пожар край село Мечкул, край Кресненското дефиле.
„Правилният начин за оказване на помощ може да спаси много хора. Системата, която искаме да създадем ще помага на хората, ще ги организира и уведомява за приближаващи опасности. Ако пътувате с автомобил и пред очите ви се образува свлачище, паднат скали или дървета, които са затворили пътния участък, ще може навреме да се предприемат действия за осигуряване на безопасност на останали участници, да се изберат обходни маршрути или да се помогне, за да бъде обезопасен района“ – сподели Карамитов.
Сумата, която е необходима за стартиране е 15 000 лева.
Моля, подкрепете кампанията със SMS с текст DMS SBS на 17 777. Цена за еднократно дарение за абонати е 1 лв. Цена за потребители на предплатени услуги за 1 SMS е 1, 20 лв.
Всеки дарител ще бъде партньор.
Нека заедно реализираме една иновация в спасяването на човешки животи!
Може да дарите:
ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА ЮЛ
Вид валута: BGN
IBAN: BG79UNCR70001523096431
BIC: UNCRBGSF
Титуляр: Сдружение Съюз на българските спасители 176181216
За информация: 0896 504010 или e-mail: info@spasitelbg.com

Интервю с Костадин Карамитов, председателя на СБС
-Господин Карамитов разкажете повече приложението, за което набирате средства?
-Мобилното приложение, което искам да създадем е една мечта от вече близо 3 години. Идеята ми хрумна, така както ми хрумват всички останали идеи до момента, с мисълта как мога да бъда полезен на хората с иновациите. За мен е важно да бъда в помощ на обществото винаги, когато съм имал възможност. Подобна система ще бъде полезна, както за мен, за организацията ни и за всички други хора, които са избрали същия път като мен да помагат на нуждаещи се и готови да спасяват човешки животи. Националната система, която има за основна цел да помогне навременно и предпази много хора, смятам че е важна за обществото ни. В годините много хора ни напуснаха защото в България не са така нещата, както трябва за предпазването от катастрофи и бедствия. Опитвам се да давам максимално от личното си време и да съчетавам иновациите със спасителната дейност, защото за мен човешкия живот е най-важното нещо на тази планета.
– Колко пари са необходими за създаването на приложението и до момента имате ли събрана някаква сума?
Необходимата сума за създаване на подобна система, с включени всички разходи и поддръжка за нея в продължение на 2 (две) години е 15 000 лева. Сумата не смятам, че е твърде голяма, но за нас е непосилна. Организацията изцяло разчита на членски внос, който е символичен и е достатъчен да се покрият разходи за поддържането й. Събраната сума до момента е наистина учудваща за нас, смятахме че ще бъде по-лесно, но уви, изненадата е на лице събраната сума не надвишава дори и няколкостотин лева.
-От години се занимавате с доброволческа мрежа, включили сте се в много акции, както при бедствия, така и в социално значими инициативи. Какво ви мотивира?
Аз бих се определил като страшно мотивиран човек, който се опитва да промени големи неща в по-добро и полезно. От твърде малък винаги съм се интересувал в сферата на сигурността и до ден днешен. Макар и само на 26 години аз съм отдал цялото си време в образование, обучения и практика, насочена в сигурност, защита, спасяване. Явно това е моят път, това е моето призвание! Като специалист в сигурността забелязвам нещата, които наистина са от голямо значение за промяна, за да осигурят по-добра сигурност и защита на населението ни. Точно това подтикна да мисля в тази насока за да се опитам да променя нещо, да бъда полезен на всички тези хора. Защото всеки един специалист трябва да дава всичко от себе си, за да бъде полезен в направлението, в което се е специализирал. Наистина се надявам системата да бъде полезна и статистиката да се промени в положително, да се намали смъртността, да могат хората да се предпазят навреме.
-Вие сте млад, а както се вижда инициативен човек. Трудно ли се постига създаването на нещо ново, иновативно или срещата подкрепа?
Ще бъда честен. Много трудно или поне в България. Не знам в чужбина как е, но съм чувал, че подобно нещо в чужбина ще бъде оценено от всички граждани, но тук в България не е така. Не веднъж съм канен да работя в чужбина Германия, Англия, Испания, Швейцария, Гърция, но това, което ме задържа тук са всички добри хора, позитивни и тази безценна земя. Това място за мен е Рая и аз винаги съм уважавал и обичал майка България. Тези чувства не ми дават сила да я изоставя и да замина за да бъда аз добре. Наистина не мога да кажа, че нямам подкрепа. Все още се намират добри хора, но има и няколко човеци, не повече от една шепа, които бих изброил на двете си ръце, които са до мен и ми помагат. Семейството ми винаги е било до мен, винаги са ми помагали и насърчавали, те са всичко за мен и съм безкрайно благодарен за всичко, което правят!
-Сдружението – Съюз на българските спасители от години помага и участва в различни акции и инициативи. Спомнете си бедствие или катастрофа, в която сте помогнали и ни разкажете как би се подобрила работата ви ако това приложение вече бе факт.
-Вижте аз съм от тези странни хора, които хобито им е такова, че хората когато бягат в една посока от нещо, което се страхуват аз тичам към срещуположната посока. Не си поставям за цел да помня истории, в които съм си свършил добре работата, а тези, в които не съм успял да помогна се опитвам да забравя, но не мога. Тези спомени се връщат отново и отново и премислям всеки вариант и всяка грешка, която съм допуснал следващия път да не я повторя. Бих се определил като педант, човек който иска нещата да стават така, както трябва по правилния начин, а правилният начин е тогава, когато няма обидени, тъжни и наранени хора. За това смятам, че тази система ще бъде полезна не само на мен, а и на всички като мен да си свършат работата навременно и правилно.

6. Как може да помогнем на Вашата инициатива?
Всеки може да помогне не само на нас, а на себе си, близките си, приятели и познати и на всички останали. Вижте един човек, а как може да бъде полезен на цяла нация. Всеки един човек без значение от пол, раса, възраст, вероизповедание, образование и какво ли още не може да бъде част от нашата инициатива. Всеки един може да помогне с един SMS с текст DMS SBS на телефон 17 777 или с определена сума IBAN BG79UNCR70001523096431, BIC UNCRBGSF, Титуляр Сдружение Съюз на българските спасители 176181216. За нас от голямо значение е и моралната подкрепа, хората които ни симпатизират. Благодарни сме, ако ни помогнете да разпространим тази благородна идея за да достигне до повече хора. Системата е изградена да работи с хора, ако тя не достигне до тях то тя няма да работи, така както трябва. Разчитаме на Вас и Ви благодарим предварително!
-На кого бихте искали да благодарите и какво си пожелавате?
-Първо искам да благодаря на семейството си, такова семейство пожелавам на всички хора. Освен семейство те са и мой най-верни приятели! Искам да благодаря на шепата ми истински приятели, които винаги са до мен и ме подкрепят, дават ми кураж в трудни моменти да не се отказвам, защото не веднъж съм стигал до този моменти. Бих искал да цитирам едни думи, които докоснаха сърцето ми, за някой може да са нищо, но за мен значеха много „Братле, на теб никога не ти е било лесно. Аз понякога така се мотивирам. Казвам си следното нещо: Карамитов, ако беше на моето място щеше ли да се откаже? Не! Тогава продължавай!“, ето тези думи ми дават вяра, че аз съм стимул за някого! Истина е, че само аз си знам колко сълзи, пот и кръв съм дал за да съм това, което съм. Искам да благодаря на всички добри хора, заради които все още доброто побеждава. Сърдечна благодарност изказвам от мое и от името на цялата организация Съюз на българските спасители към всеки, който е помогнал и допринесъл за да постигнем всичко това!
Желая на всички ни само здраве! Знаете ли защо? Защото живота ми показа, че когато някой е здрав, той може да постигне всичко и не му е нужно нищо. Просто трябва да помисли, да следва чувствата си и да вярва, чак тогава той ще има и постигне всичко!

Посланикът на Казахстан Темиртай Избастин направи своята първа визита в Троян

Ръководителят на дипломатическата мисия на Република Казахстан – г-н Темиртай Избастин, посети Троян.
При визитата си, Посланикът се срещна с кмета на Община г-жа Донка Михайлова. В срещата взеха участие и председателят на Общински съвет-Троян – Николай Тодоров и заместник-кметовете Ангел Ангелов и инж. Бистра Чолакова.
Г-н Темиртай Избастин обсъди с Кмета на Общината възможностите за икономически и културни отношения между Троян и Казахстан, за контакти на местния бизнес, за показване на културата на Казахстан в Троян. Г-н Избастин прояви интерес към забележителности в града, посети различни обекти, осъществи среща с доц. Деян Георгиев – директор на Института за планинско животновъдство и земеделие и с представители на местния бизнес.

Ученици от Левски с отличие от национално състезание

Ученици от ПГССТ „Н. Й. Вапцаров” в Левски за пореден път доказаха професионални качества и умения на 22-то издание на Националното ученическо състезание в Стопанска академия „Димитър А. Ценов” в Свищов. Престижното второ място в направление „Аграрна икономика”спечелиха представителите на гимназията Антонио Крумов, Анатоли Димитров, Ваня Богданова, Ариана Илиева, Галя Методиева и Мерджан Мюхмюнова с ръководител Калин Кирилов. Прочетете още »

Доброто е живо, убедени са в ОУ „Максим Горки” в .Левски

Доброто е живо, убедени са в ОУ „Максим Горки” – Левски, защото децата се радват на нова беседка, поставена в двора на училището с решаващото съдействие на д-р Христов. В „Зелена класна стая в училищния двор“, проект на училището,ще могат да се провеждат часове на открито по различни предмети и да се изпълняват дейности по интереси. Тя е чудесно място за отдих на децата през свободното им време, за работа, смях и веселие, информират от училището. Група ученици и зам.-директор на училището Надя Георгиева, връчиха благодарствено писмо на д-р Христов, за да изразят своята признателност за направеното добро. Прочетете още »

Арестуваха 57-годишен мъж, транспортирал незаконно добити дърва

57-годишен мъж от с.Карлуково е задържан за срок от 24 часа в РУ Луковит след като на 28 ноември е установен да транспортира около 1 пространствен м3 дърва за огрев в лек автомобил «Рено», които са незаконно добити. Мъжът е и неправоспособен да управлява превозно средство. Образувано е досъдебно производство и работата по случая продължава.

Жива картина „Хайдушка дружина“ представиха край Горталово

Жива картина „Хайдушка дружина“ пресъздадоха в каньона на река Чернелка доброволци от дружество „Традиция“ в Плевен. Участниците от плевенския клуб „Васил Ганчев Плевналията“ пресъздадоха последното събиране преди зимата на хайушката чета и битката за освобождаване на български жени и момичета, взети в плен от турците и отвеждани в робство. Възстановката бе в местността „Разцепен камък“ и бе осъществена със съдействието на кметство Горталово при голям интерес от страна на зрителите. Празникът завърши с почерпка с хайдушка боб-чорба за всички зрители и веселие в един от кътовете за отдих по екопътека „Чернелка“. Следващата възстановка там е планирана за месец април.