Home / НОВИНИ / ПЛЕВЕН

ПЛЕВЕН

Съдят плевенчанин в Шумен за причинена двойна смърт при катастрофа

44-годишният Йордан Г. от Плевен е бил предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Шумен за причиняване смъртта на двама души в тежко пътно-транспортно произшествие. Пътният инцидент станал на 21 октомври 2016 г. около 12 часа, близо до шуменското село Развигорово. Подсъдимият управлявал автомобил „Опел корса“. На предната седалка се возела приятелката му. В лентата за насрещно движение пътувал автомобил „Рено туинго“, управлявано от свидетел по делото. До него се возел баща му.Когато двата автомобила според автотехническата експертиза се намирали на разстояние около 83 метра един от друг, Йордан Г. навлязъл в лентата за насрещно движение. От челния удар двете коли се завъртели на пътя. В резултат на пътното произшествие и причинената несъвместима с живота травма – разкъсване на аорта, 43-годишната приятелка на Йордан починала. Смъртта на 78-годишния пътник в другия автомобил била в резултат на травма на гръбначния стълб, довел до развитието на остра дихателна и сърдечно-съдова недостатъчност. Прочетете още »

Плевенска област на 16-то място в страната по средна заплата за 2016 година

Плевенска област е на 11-то място в страната по брой наети лица и на 16-то място сред 28-те области по средна брутна годишна заплата, сочат данните на статистиката за 2016 година. Средногодишният брой на наетите по трудово и служебно правоотношение е 58 758 души, което е близо 2.6% от общия брой на наетите в страната. В сравнение с 2015 г. броят на наетите намалява със 842 души или с 1.4%. Увеличение се наблюдава в осем от общо 19 икономически дейности, като най-голямо е в „Професионални дейности и научни изследвания“. Намаление на наетите лица е регистрирано в единадесет икономически дейности – най-значимо в „Добивна промишленост”. В сравнение с останалите области от Северозападния район през 2016 г. област Плевен е на първо място по наети лица, следвана от област Враца – 36.1 хиляди, а най-малък в област Видин – 16.5 хиляди. В област Плевен средната брутна годишна работна заплата за 2016 г. е 8 630 лв. при 11 379 лв. средно за страната. През 2016 г. средната годишна брутна работна заплата в област Плевен се увеличава спрямо 2015 г. с 9.4%. Прочетете още »

Приключи Среднозимното преброяване на водолюбиви птици в Плевенско и Ловешко

42-то Среднозимно преброяване на водолюбиви птици на територията на Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Плевен, се проведе на 12 и 13 януари тази година. Преброяването се извърши от Българската орнитологична централа към Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания, при Българската академия на науките и експерт от РИОСВ – Плевен. Обходени са влажни зони в област Плевен и област Ловеч – 40 точки на наблюдение по поречията на реките Искър, Вит, Осъм и Дунав, както и язовирите Горни Дъбник, Телиш, Еница,Тотлебен, Каменец, Александрово, рибарници, блата и др. Наблюдавани са екземпляри от различни видове водолюбиви птици: зеленоглава патица, голям корморан, малък корморан, малък гмурец, голям гмурец, черноврат гмурец, зимно бърне, лиска, голяма бяла чапла, сива чапла, земеродно рибарче, голям горски водобегач и др. Прочетете още »

Четири незаконно поставени кафе-машини са демонтирани от центъра на Плевен

Незаконно поставени четири кафе автомата са премахнати до момента от служители на звено „Инспекторат” към Община Плевен с помощта на служители на Пожарната и се съхраняват на обособено за целта място. Това съобщи на днешното оперативно заседание на ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански. До демонтаж се стигна, след като собствениците няколко пъти бяха предупреждавани да премахнат собственоръчно машините. Последният от проблемните автомати е поставен на фасадата на сградата на бившата Кръвна банка в Плевен, която е в много лошо състояние. Заради опасност от срутване и причиняване на инциденти общинското предприятие „Жилфонд” обезопаси района около сградата със специални метални панели, които дори са заварени. На два пъти обаче оградата е разбита, за да се монтира машина за кафе. Прочетете още »

Без забележки приеха проекта за ремонт на Центъра за работа с деца в Плевен

Регионалното звено за изпълнение на Проект „Красива България” в Русе прие без забележки проекта на Община Плевен „Фасадна реставрация и подмяна дограма на Центъра за подпомагане на личностно развитие – ЦРД, гр. Плевен, ул. „Дойран” №79. Това съобщи главният инженер на Общината Владислав Иванов. Готовата проектосметна документация за обекта е на стойност 286 667,00 лв. Собственото участие на Община Плевен в общия бюджет на проекта възлиза на 59,00 %, или 169 134,00 лв. Според изискванията за кандидатстване по програма „Красива България” за 2018 г. резултатите от реализацията на одобрени проекти задължително се съхраняват от бенефициентите за срок най-малко пет години след приключване на изпълнението. Прочетете още »

Местата за продажба на мартеници в Плевен почти свършиха

Голям e интересът към заявяване ползването на места за продажба на мартеници и от общо 109 в момента свободни са само 16 места. Подаването на заявления за търговската дейност започна днес, а желаещи имаше от ранни зори. Изчерпани са местата до оградата на къща музей „Цар Освободител Александър II” и на пл. „Свободата”, незаетите са на ул. „Цанко Церковски” /бившата Улица на цветята/. Община Плевен има готовност при заявен интерес да реагира бързо и да разгледа възможността за оформяне на още места към тези три схеми или за обособяване на нова четвърта схема, увери главният архитект Светослав Митев. 109-те позиции са обособени покрай оградата на къща-музей „Цар Александър Втори Освободител“ – 27 маси, 26 маси ще могат да се разположени на мястото на бившата улица на цветята на ул. „Цанко Церковски“, а 56 са местата на площад „Свободата“. Местата се дават по реда на заявяването им от търговците – първият, посочил позицията, получава правото да разположи маса там. Разрешения за продажба се дават само на регистрирани търговци, като всеки може да подаде едно заявление за едно място.

120 данъчни декларации подадени досега в Плевен по електронен път

В офис Плевен на Националната агенция по приходите до момента са подадени по електронен път 120 годишни данъчни декларации за доходи придобити през 2017 година. От тях с електронен подпис – 50, а с персонален идентификационен код – 70 броя. Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Прочетете още »

На изтънчен концерт за ценители кани Плевенска филхармония на 26 януари

На 26.01 от 19.00 часа в зала „Катя Попова“ Плевенска филхармония започва новата 2018 с гост-диригента Арто Чифчиян и блестящия пианист Александър Хинчев. Диригентът Арто Чифчиян е роден в Пловдив. Негови учители са били едни от най-известните български музиканти-Иван Спасов и Константин Илиев. Работил е в Плевенската Филхармония, Русенската опера и е гостувал на повечето оркестри в страната. В чужбина е изнасял концерти и оперни спектакли в САЩ, Германия, Франция, Армения, Гърция и Турция. Програмата ще започне с произведение на обичания български композитор – Веселин Стоянов – Рапсодия за симфоничен оркестър. „Блестящ виртуоз с тънка чувствителност“, така определя музикалната критика Александър Хинчев, който ще изпълни за вас концерта за пиано и оркестър на Едвард Григ в А moll. В последната част на концерта ще звучи Симфония N4 от Йоханес Брамс.

Основните улици в Плевен са обработени навреме при снеговалежа

Основните улици в Плевен са били обработени и почистени до асфалт при първия сняг. Това съобщи кметът след обиколка в града.
Въпреки че снеговалежът в Плевен не беше силен, а натрупаната снежна покривка е едва няколко сантиметра, на основните улици в града е извършена обработка, за да се осигури безпрепятствено придвижване. Трасетата са почистени до асфалт, е констатирал кметът Георг Спартански при обиколката си днес преди обяд, която включваше освен централната част, също комплексите „Сторгозия“, „Дружба“ и Девети квартал. „Малките улици не са обработени по начина, по който са обработени основните. Но за пореден път ще го кажа – договорът за снегопочистване в града не обхваща на 100 % всички улици. Това е истината. Защото, ако ще трябва да ги чистим всичките, ще ни трябват много повече пари. Но голяма част от улиците са включени и се надявам, че фирмите, избрани по четирите позиции на обществената поръчка да чистят града, ще си изпълняват задълженията до края на зимата независимо от дебелината на снежната покривка“, коментира Георг Спартански. Прочетете още »

Обсъдиха публично проектобюджета на Община Плевен за 2018 година

Проектобюджет 2018 на Община Плевен бе обсъден публично в петък в присъствието на общински съветници, служители от администрацията и граждани. „Бюджетът е консервативен, под което разбирам, че се базира на реалности, а не на свръхочаквания. Не можем да си позволим да залагаме кухи обеми”, отбеляза кметът на Плевен Георг Спартански, който представи най-важния финансов документ на местната общност за тази година. Кметът изтъкна, че никъде в бюджета няма намаление спрямо миналата година. Спартански подчерта, че от две години всяко тримесечие община Плевен е посочвана от финансовото министерство сред най-добрите общини по финансова стабилност. Както „Зетра” съобщи, общият размер на бюджета е близо 87,5 милиона лева. Капиталовата субсидия, която дава държавата на Плевен, е 1,45 млн.лева. По груби сметки тя е около 10 лева на жител на общината, а квадратният метър асфалт е на цена между 60 и 70 лева, посочи градоначалникът. „За първи път се опитахме да покажем реалните разходи по чистотата, които са 11 млн. лв годишно, а събираната такса смет е 6,5 млн.лв, което показва, че тя не е достатъчна”, коментира плевенският кмет. Не сме си позволили да увеличаваме местни данъци и такси, каза Спартански, като добави, че имаме база за предпазлив оптимизъм по отношение на приходите от данъка при възмездно придобиване на имоти, тъй като се наблюдава раздвижване на имотния пазар. Прочетете още »

Оптимизират структурата на общинските инспектори по селата в община Плевен

Оптимизиране на структурата на общинските инспектори по селата ще предприеме община Плевен. Причината е, че те се занимават основно с други дейности, вместо да следят за спазване на общинските наредби и да пишат актове при нарушения. Анализ на дейността на инспекторите по обществен ред по селата показва, че те не са написали нито един акт през цялата минала година. Изключение прави единствено село Буковлък. Инспекторите в малките населени места в общината са общо около 20-тина и са с длъжности характеристики както на колегите си от общинския център. Кметът обяви, че не приема да се пращат инспектори от Плевен по селата да пишат актове, за да не се скара местният служител с роднини и комшии. Според изчисленията на общинските финансисти, ако се съкратят тези длъжности, ще бъдат спестени 170 хиляди лева. Прочетете още »

Предлагат инициативен комитет за честванията на Дойранската епопея в Плевен

Инициативен комитет да организира честванията на 100-годишнината от Дойранската епопея през септември в Плевен, предлагат Румен Петков и Цветан Антов. Предложението за създаване на инициативния комитет е представено на кмета Георг Спартански. На пресконференция Петков и Антов припомниха, че по време на Дойранската епопея /1916-1918 година/ Девета плевенска дивизия под командването на ген. Владимир Вазов носи най-големия ни успех през Първата световната война, който позволява след войната българската делегация начело с Андрей Ляпчев да води до някаква степен неунизителни преговори. Прочетете още »

Обвиниха жена за хулиганство и повреждане на чужди вещи

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 31-годишна жена за хулиганство и унищожаване и повреждане на чужди вещи.Обвинението срещу Митка Б. е за това, че на 02.05.2017 г. в плевенското село Бъркач извършила непристойни действия, изразяващи се в нанасяне на удари на витринни стъкла на хранителен магазин, отправяне на обидни думи и закани спрямо В. Б. и Р. Д., грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Повдигнато й е обвинение и за това, че по същото време и място унищожила противозаконно чужди движими вещи – електронна везна и механична везна на обща стойност 430 лева. Инцидентът станал в магазин за хранителни стоки в селото, а обвиняемата била във видимо нетрезво състояние. След като поставила в чанта стоки, заявила че ще плати част от дължимата сума в евро, но продавачката й отказала. Прочетете още »

Съдят мъж за притежание на нарязан тютюн без бандерол

Районна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 36-годишен мъж за държане на акцизни стоки без бандерол.
Обвинението срещу Даниел Л. е за това, че на 12.07.2017 г. около 08,45 часа, пред хипермаркет на ул.“Асен Халачев“ в Плевен при условията на повторност, държал акцизни стоки без бандерол – нарязан тютюн за пушене с тегло 1,190 кг. на стойност 238 лева, като общата стойност на невнесения акциз е в размер на 180,88 лева, като случаят не е маловажен. Прочетете още »

30 деца са наградени в областния кръг на конкурс за детска рисунка

30 деца от училища и детски градини в Плевенска област са отличени в областния кръг на националния конкурс за детска рисунка „Рисувам за децата на Европа“, съобщи РУО-Плевен. При децата в предучилищна възраст първото място е за Ивайла Петрова от детска градина „Слънце“ в Плевен. Сред първокласниците за най-добра е оценена общата рисунка на близнаците от Божурица Стефан и Мирослав Георгиеви. При второкласниците първа награда е за Милен Блажев от плевенското ОУ „Д-р Петър Берон“, сред третокласниците първото място е присъдено на Красимир Катронски от Гулянци. При учениците в четвърти клас на първо място е класирана рисунката на Ивана Цекова от ОУ „Д-р Петър Берон“ в Плевен. Във всички възрастови групи има връчени поощрителни награди. Прочетете още »

Ремонтът на Водната каскада с номинация в архитектурна класация

Ремонтът на Водната каскада в Плевен е сред номинираните проекти в WhATA Awards 2017, организирани от популярен блог за архитектура. Плевенската забележителност, която заработи след реконструкция през ноември, е в категория „Нормалност на годината“.
В представянето на ремонта на Каскадата организаторите на конкурса посочват, че впечатляващият ансамбъл представлява 10 декара парково-пешеходна зона в центъра на града, завършена през 1982, когато проектите са били с размах, естествен камък е имало в изобилие, а водата е била до колене. “Нагледахме се на неадекватно “обновени” градски зони и затова този пример от Плевен ни се струва удачен повод да припомним, че когато един град има добре замислено и изпълнено публично пространство, по-добре просто да го пази и да го ремонтира уважително”, се посочва в представянето на номинацията, която завършва с шеговита забележка в скоби „Само новите плочки не са ли прекалено червени?”. Прочетете още »

Задържаха телефонни измамници, действали в Плевен

В резултат на съвместни полицейски операции, ръководени от сектор „Измами“ в ГДНП и проведени заедно с колегите им от ОДМВР – Плевен, Русе, Велико Търново и Благоевград, са установени петима участници в измамни схеми. Според събраните данни четирима от задържаните са физически извършители /въртачи/, а петият е изпълнявал ролята на куриер. В хода на предприетите действия, в четвъртък в полицаите задържали М.П. /34 г./- криминално проявен, и В. Т. /25 г./- двамата от Павликени. Те били хванати докато разговаряли с жертвата си от мобилен телефон. На адрес в града, ползван от мъжете, са намерени и иззети 8 мобилни телефона – част от тях умишлено счупени, SIM-карти и пластики, тетрадки, батерии и вещи, свързани с престъпната им дейност. Част от предметите са били укрити в специален тайник в дъното на фотьойл. В хода на разследването, в което се включили и служители на ОДМВР-В.Търново, Прочетете още »

Планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 15 – 19 януари

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Във връзка с осъществяване на посочените по-долу планирани прекъсвания на електрозахранването на територията, обслужвана от ЧЕЗ, за периода 15 – 19 януари 2018 г. включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

ОБЛАСТ ПЛЕВЕН
Дата/период Времетраене Населено място Засегнат район /улици, квартал, УПИ, ПИ/
В този текст са посочени датата, периода, времетраенето, населеното място и засегнатия район – улици, квартал, УПИ, ПИ. Подробна информация за засегнатите райони, включително адресен номер, вход или друго уточнение, както и причините за прекъсването можете да намерите на сайта на ЧЕЗ Разпределение в секция „Графици“, „График на планирани ремонти“ на адрес http://www. cez-rp. bg/bg/grafIcI/grafIk-na-planIranI-remontI/.
Община Белене
На 16.01.2018 г. /11:45 – 15:00 ч./ – Белене: България, Войнишка
Община Долна Митрополия
На 15.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Брегаре: Александър Стамболийски, Васил Левски, Георги Димитров, Димитър Благоев, Кирил и Методий, Коста Златарев, Несебър, Отец Паисий, П.Волов, Рила
Община Левски
На 15.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 16.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 17.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 18.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 19.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Обнова: 9-ти Септември, Б.Анастасов, Безименна, Васил Левски, Възраждане, Ив.Вазов, Н.Й.Вапцаров, Осми Март, ПИонерска, Ю.А.Гагарин
На 16.01.2018 г. /10:00 – 10:30 ч.; 10:30 – 15:30 ч./ – Левски, Общ. Левски: Владимир Заимов, Захари Стоянов, Локомотив, Цар Симеон
На 16.01.2018 г. /12:00 – 12:15 ч.; 15:00 – 15:15 ч./ – Борислав: Васил Априлов, Васил Левски, Г.С.Раковски, Георги Бенковски, Георги Димитров, Димчо Дебелянов, Захари Стоянов, Иван Вазов, Любен Каравелов, Максим Горки, Н.Й.Вапцаров, Неофит Рилски, П.К.Яворов, П.Р.Славейков, Петър Берон, Пирин, Ракитин, Рила, Св.Св.Кирил и Методий, Средна Гора, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Христо Кърпачев, Ю.А.Гагарин; Вълчитрън: Алеко Константинов, Александър Стамболийски, Ангел Кънчев, Балкан, Бачо Киро, Бенковски, Братя Миладинови, Бузлуджа, Бяло Море, Васил Априлов, Васил Левски, Витоша, Гео Милев, Екзарх Йосиф, Иван Вазов, Иван Рилски, Лачко Ангелов, Любен Каравелов, Македония, Мусала, Оборище, Огоста, Опълченска, П.К.Яворов, Паисий, Пенчо Славейков, Плиска, Райна Княгиня, Раковски, Ресен, Родопи, Росица, Св.Св.Кирил и Методий, Скопие, Стара Планина, Стефан Караджа, Тодор Каблешков, Тунджа, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Черно Море, Янтра; Згалево: 700035 Мест.Виная, II Кв.1, Аврора, Адалберт Антонов-Малчика, Антон Иванов, Асен Халачев, Бачо Киро, Божин Чулев, Васил Левски, Вит, Витоша, Владимир Поптомов, Восток, Гаврил Генов, Генерал Столетов, Георги Димитров, Герман Титов, Димитър Благоев, Дунав, Елтепе, Западна, Искър, Йорданка Николова, Килиманджаро, Клисура, Комуна, Космос, Костурна, Любен Каравелов, Марица, Москва, Мургаш, Оборище, Осъм, Пирин, Пловдив, Поп Андрей, Радомир, Разград, Ракета, Раковски, Сердика, София, Средна Гора, Станке Димитров, Стара Планина, Стефан Караджа, Стопански Двор, Странджа, Три Чешми, Христо Ботев, Черна Гора, Шипка, Ю.А.Гагарин, Юмрукчал; Каменец, Общ. Пордим: Априлов, Атанас Митев, Бачо Киро, Бузлуджа, Васил Друмев, Васил Левски, Васил Петлешков, Витоша, Възраждане, Гео Милев, Георги Бенковски, Дунав, Ивайло, Иван Вазов, Индустриална, Искър, Кирил и Методий, Люлин, Неофит Рилски, Оборище, Опълченска, Освобождение, Осъм, Отец Паисий, П.К.Яворов, Панайот Волов, Панайот Хитов, Пирин, Радецки, Рила, Ропотамо, Сергей Румянцев, Средна Гора, Стара Планина, Стефан Караджа, Странджа, Трети Март, Хаджи Димитър, Хан Аспарух, Хан Крум, Христо Ботев, Черно Море, Шипка, Янтра; Катерица: Беласица, Божин Чулев, Васил Коларов, Васил Левски, Витоша, Георги Бенковски, Георги Димитров, Димитър Благоев, Лиляна Бърдарова, Любен Вешков, Рила, Стара Планина, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Цветан Спасов; Летница, Общ. Летница: Александър Димитров; Одърне: 9-ти Септември, Адил Дервишев, Александър Стамболийски, Али Шарифов, Безименна, Божин Чулев, Вапцаров, Васил Левски, Витоша, Владимир Ангелов, Възраждане, Георги Бенковски, Димитър Благоев, Добри Чинтулов, Едно, Захари Стоянов, Любен Вешков, Н В Грамовски, Назъм Хикмет, Пенчо Славейков, Пирин, Райко Даскалов, Рила, Сергей Румянцев, Слави Алексиев, Стара Планина, Тодор Каблешков, Трети Март, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Христо Смирненски, Цанко Церковски, Цветан Спасов;
На 16.01.2018 г. /12:15 – 15:00 ч./ – Вълчитрън: Алеко Константинов, Александър Стамболийски, Ангел Кънчев, Балкан, Бенковски, Бяло Море, Васил Априлов, Витоша, Гео Милев, Екзарх Йосиф, Иван Вазов, Иван Рилски, Лачко Ангелов, Любен Каравелов, Македония, Мусала, Оборище, Опълченска, П.К.Яворов, Паисий, Плиска, Райна Княгиня, Раковски, Скопие, Тодор Каблешков, Тунджа, Черно Море, Янтра;
На 17.01.2018 г. /10:00 – 11:30 ч./ – Левски, Общ. Левски: Асен Халачев, Васил Левски, Гео Милев, Оборище, Панайот Волов, Патриарх Евтимий, Райко Даскалов, Стефан Караджа, Ясна Поляна;
Община Никопол
На 15.01.2018 г. /09:00 – 11:00 ч./ – Никопол: Беласица, Вежен, Дойран, Победа, Рибарица, Странджа, Телеграфна, Черни Връх
На 15.01.2018 г. /09:15 – 16:15 ч./ На 16.01.2018 г. /09:15 – 16:15 ч./ На 17.01.2018 г. /09:15 – 16:15 ч./ На 18.01.2018 г. /09:15 – 16:15 ч./ На 19.01.2018 г. /09:15 – 16:15 ч./ – Новачене, Общ. Никопол: 23-ти Септември, 9-ти Септември, Алеко, Борис Стефанов, Велико Ваков, Възраждане, Г Димитров, Ив Винаров, Крайна, Л Димитрова, Любен Мойсеев, Марийка Петракиева, Петраки Ангелов, Трети Март, Хаджи Димитър
На 15.01.2018 г. /11:30 – 13:30 ч./ – Никопол: Ал Стамболийски, В.Левски, Европа, Кирил и Методий, Раковска, Телеграфна
На 15.01.2018 г. /14:00 – 16:00 ч./ – Никопол: Акация, Ал Стамболийски, Драгоман, Дунав, Елия, Л Каравелов, Раковска, Сливница, Христо Ботев
На 16.01.2018 г. /09:00 – 11:00 ч./ – Никопол: Бяло Море, В.Левски, Ген Криденер, Дунав, Елия, Люлин, Марица, Одеса, Осогово, Средна Гора, Стара Планина, Шипка
На 16.01.2018 г. /12:00 – 14:00 ч./ – Никопол: Вардар, Вежен, Вишнева, Морава, Мусала, Оборище, Осъм
На 17.01.2018 г. /10:00 – 14:00 ч./ – Въбел: Ал. Стамболийски, В. Коларов, В. Левски, В. Пеева, Г. Димитров, Г. Кирков, Д. Дебелянов, Ив. Вазов, Кирил и Методий, Пирин, Райко Даскалов, Христо Ботев
На 19.01.2018 г. /09:00 – 12:00 ч. по искане на „ЕСО“ ЕАД/ – Черковица
Община Плевен
На 15.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 16.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 17.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 18.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 19.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 20.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ – Бохот: 1-ви Май, Борис Шаранков, Боровец, Бузлуджа, Васил Левски, Ген.Столетов, Мусала, Никола Петков, Пирин, Радецки, Рила, Стамболийски, Стефан Караджа, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Ю.А.Гагарин
На 15.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 16.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 17.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 18.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 19.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 20.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ – Пелишат: Бузлуджа, Коста Златарев, Лом, Москва, Пирин, Пробуда, Рила, Сингур, Трифон Гърчев
На 15.01.2018 г. /09:00 – 09:30 ч./ – Плевен: ул.Георги Кочев N: 94
На 15.01.2018 г. /09:00 – 12:00 ч./ – Плевен: Васил Априлов, Константин Величков, П.Р.Славейков
На 15.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 16.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 17.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 18.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ На 19.01.2018 г. /09:00 – 16:00 ч./ – Мечка, Общ. Плевен: Александър Стамболийски, Антим I, Г.С.Раковски, Данаил Попов, Максим Горки, Никола Петков, Пещера, Първи Май, Рила, Стоян Заимов, Татар Махала, Тодор Александров, Ю.А.Гагарин
На 16.01.2018 г. /08:30 – 08:45 ч.; 11:45 – 12:00 ч./ – Плевен: XXI, Българска Авиациа /Индустр., Георги Кочев, Индустриална Зона, Местн.Акчара, Местн.Западна Идустриална Зона, Метро, Строител
На 16.01.2018 г. /08:30 – 12:00 ч./ – Плевен: XXI, Местн.Западна Идустриална Зона, Строител
На 17.01.2018 г. /09:30 – 13:00 ч./ – Плевен: Дружба
На 18.01.2018 г. /08:45 – 12:00 ч./ – Плевен: Индустриална Зона, Местн.Западна Идустриална Зона
На 19.01.2018 г. /09:00 – 12:00 ч./ – Плевен: Сторгозия
На 19.01.2018 г. /09:15 – 14:00 ч./ – Плевен: Местн.Плочата, Плочата
На 21.01.2018 г. /10:00 – 13:30 ч./ – Плевен: Кара Колю
Община Пордим
На 15.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 16.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 17.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 18.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 19.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ На 20.01.2018 г. /08:30 – 16:30 ч./ – Пордим: Алеко Константинов, Ангел Кънчев, Балкан, Веслец, Владимир Заимов, Драва, Зора, Иван Божинов, Кала Тепе, Крайречна, Люлин, Мусала, Неофит Рилски, Отец Паисий, Радецки, Рила, Родопи, Сергей Румянцев, Славейков, Средна Гора, Струмица, Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Освободител, Централна, Централна
Община Червен бряг
На 16.01.2018 г. /09:30 – 09:45 ч.; 09:45 – 13:00 ч.; 13:00 – 13:30 ч./ – Бежаново, Общ. Луковит: Гарван Дол
На 15.01.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 16.01.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 17.01.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 18.01.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ На 19.01.2018 г. /08:30 – 16:15 ч./ – Червен Бряг: Бузлуджа, Панайот Волов, Християнска
На 15.01.2018 г. /10:00 – 12:00 ч./ – Червен Бряг: XX-2461 Кв. 177а, XXVIII-2464, Европа, Земеделска Земя, Местност Ежков Връх
На 16.01.2018 г. /09:30 – 09:45 ч.; 09:45 – 13:00 ч.; 13:00 – 13:30 ч./ – Садовец: 634, I-ри Стопански Двор, Ал.Батенберг, Ангел Кънчев, Арда, Барата, Батак, Бачо Киро, Беласица, Бор, Бреза, Брест, Вазов, Васил Левски, Вит, Витоша, Волов, Врабче, Върба, Г Бенковски, Гарвандолска, Генерал Тотлебен, Гергана, Гургулят, Гъмза, Демокрация, Драва, Дунав, Дълбок Дол, Еверест, Еделвайс, Запад, Заря, Захари Стоянов, Иван Асен II, Искър, Камчия, Каравелов, Карпати, Княз Борис I, Кокиче, Крайна, Кремениш, Лале, Леска, Люлин, Македонска, Малина, Марица, Месност Бончовец, Мусала, Оборище, Огоста, Одрин, Омайниче, Опълченска, Орех, Орляк, Осогово, Осъм, П.К.Яворов, Паисий, Пеевска, Перущица, Пирин, Плевен, Победа, Пробива, Пчелина, Първомайска, Район Циглена Фабрика, Раковски, Рила, Родопи, Роза, Росица, Ружа, Руски, Св.Св.Кирил и Методий, Светулка, Синчец, Скобелев, Славейче, Сливница, София, Стамболийски, Стари Кладенец, Стефан Караджа, Столетов, Стоян Заимов, Странджа, Струма, Студенец, Съединение, Теменуга, Усойна, Хаджи Димитър, Хайдушко Изворче, Хан Аспарух, Хан Крум, Хан Кубрат, Хан Омуртаг, Хан Тервел, Христо Ботев, Цар Калоян, Цар Самуил, Церака, Цнст Садовец, Черно Море, Чукара, Шипка, Ю.А.Гагарин, Яйчарски Баир, Янтра, Янтра 1
На 16.01.2018 г. /09:30 – 09:45 ч.; 13:00 – 13:30 ч./ – Койнаре: Мило Нанов, Н Вапцаров;
Ракита, Общ. Червен Бряг; Староселци; Телиш: Ал Стамболийски, Бежанска, Богдан Димитров, В Друмев, В Йотов, В Михайлова, Васил Коларов, Вежен, Витоша, Гео Милев, Георги Дамянов, Георги Димитров, Георги Раковски, Девети Септември, Димитър Грънчаров, Дунав, Езерна, Иван Вазов, Индустриална, К и Методий, Л Димитрова, Любен Каравелов, Марица, Маршал Толбухин, Митко Палаузов, Никола Вапцаров, Пело Пеловски, Перпелицин, Пръвчанска Рампа, Р Даскалов, С Румянцев, Странджа, Страцин, Тодор Луканов, Филип-Тотю, Х.Витков, Хаджи Димитър, Христо Ботев, Христо Кърпачев, Цанко Церковски, Цветан Спасов, Цеко Ненов, Шипка, Янко Забунов
На 17.01.2018 г. /09:00 – 15:15 ч./ – Койнаре: Ал.Матросов, Александър Димитров, Антон Иванов, Антон Страшимиров, Бето Петров, Бузлуджа, В.Коларов, В.Левски, Владимир Поптомов, Възраждане, Ген.Шиновски, Димо Хаджидимов, Единадесета, Ивайло, Иван Вазов, Иван Точев, Искър, К.Пешунков, местност Мечина Бара, Милчо Симеонов, Отец Паисий, П Напетов, Петко Петков, Петър Динков Симеонов, Родопа, Сергей Румянцев, Софр Врачански, Спартак, Ст Караджа, Станке Димитров, Хисар, Христо Михайлов, Христо Смирненски, Цветан Спасов, Черно Море
На 18.01.2018 г. /08:30 – 08:45 ч.; 08:30 – 14:15 ч.; 14:15 – 15:15 ч./ – Лепица: 080011, 43311, Втора, Двадесет и Втора, Двадесет и Девета, Двадесет и Осма, Двадесет и Пета, Двадесет и Първа, Двадесет и Седма, Двадесет и Трета, Двадесет и Четвърта, Двадесет и Шеста, Двадесета, Дванадесета, Девета, Деветнадесета, Десета, Единадесета, Осемнадесета, Осма, Пета, Петнадесета, Първа, Седемнадесета, Седма, Трета, Тридесет и Втора, Тридесет и Първа, Тридесет и Трета, Тридесет и Четвърта, Тридесет и Шеста, Тридесета, Тринадесета, Четвърта, Четиринадесета, Шеста, Шестнадесета
На 18.01.2018 г. /08:30 – 08:45 ч.; 14:15 – 15:15 ч./ – Чомаковци: 10-та, 11-та, 12-та, 14-та, 15-та, 17-та, 18-та, 19-та, 23-та, 24-та, 25-та, 26-та, 27-Ма, 29-та, 30-та, 35-та, 39-та, 40-та, 41-ва, 42-ра, 44-та, 46-та, 47-Ма, 50-та, 51-ва, 54-та, 55-та, 56-та, 58-Ма, 59-та, 6-та, 62-ра, 63-та, 64-та, 65-та, 66-та, 67-Ма, 68-Ма, 69-та, 70-та, 71-ва, 72-ра, 74-та, 75-та, 77-Ма, 78-Ма, 8-Ма, 80-та, 81-ва, Александър Стамболийски, Асен Златаров, Васил Априлов, Васил Левски, Г С Раковски, Гео Милев, Георги Бенковски, Двадесет и Втора, Двадесет и Осма, Двадесет и Първа, Двадесета, Дружба, Иван Вазов, Калето, Кирил и Методий, Любен Каравелов, П Волов, П К Яворов, Петдесет и Втора, Плиска, Тридесет и Седма, Тринадесета, Хан Аспарух, Христо Ботев, Христо Смирненски, Ц.Кръстев, Четиридесет и Трета, Шипка, Ю.А.Гагарин
На 18.01.2018 г. /08:30 – 14:15 ч.; 08:30 – 08:45 ч.; 14:15 – 15:15 ч./ – Сухаче: В Левски, В Петлешков, Вешка Данова, Г Бенковски, Г Тошев, Девети Септември, Ив Вазов, Маршал Толбухин, Н Вапцаров, Райко Даскалов, Ст Едрев, Стефан Караджа, Христо Ботев

Ръководството на дружеството поднася извинения на своите клиенти за създадените неудобства от планираните прекъсвания на електрозаXранването.

За повече информация, позвънете на денонощната телефонна линия 0700 10 010 /на цена според индивидуалния тарифен план за мобилни услуги на обаждащият се потребител или според тарифния план към стационарен номер в мрежата на Виваком/ или посетете сайта www. cez-rp. bg. Можете да се възползвате и от онлайн приложението „Аварии, текущи ремонти и планирани прекъсвания“ на cez-rp. bg, за да получите информация в реално време за всички планирани и непланирани прекъсвания на електрозахранването в района, който Ви интересува, както и за очакваното време за възстановяване на захранването.

Близо 87,5 милиона лева е общият размер на Бюджет 2018 в Плевен

Балансирано развитие на централната част и кварталите на град Плевен и малките населени места, насърчаване на инвестициите, благоустроена жизнена среда, удобен обществен транспорт и модерна транспортна инфраструктура, както и подобрено здраве и благосъстояние на гражданите и бързо и качествено административно обслужване са основните приоритети, посочени в проектобюджет 2018 на община Плевен. Като цели във финансовия документ са посочени балансираност, реалистични приходи и умерени целесъобразни разходи. Общият размер на бюджета e 87 472 126 лв. Преди дни кметът предупреди, че очакванията на гражданите са в доста пъти по-големи от възможностите на местната хазна. За неразпределените досега през тази година няколко десетки хиляди лева вече има искания за над 2,5 милиона лева. Прочетете още »

Увеличават се пожарите, възникнали в комини в Плевенско

снимка архив

На територията, обслужвана от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Плевен, се отчита значително повишаване на броя пожари, възникнали в комини, съобщиха от пресцентъра на ведомството. На 8 януари огнеборци от РСПБЗН – Белене и Червен бряг са загасили горящи комини на жилищни сгради в Белене и в Червен бряг. В Червен бряг е осъществено дежурство от екип на РСПБЗН поради силното задимяване във входа и необходимостта от проверка във всеки от апартаментите от 5 до 8 етаж. Няма нанесени щети и пострадали. Имайки предвид прогнозата за трайно ниски температури, от пожарната дирекция обръщат внимание на жителите на област Плевен, че почистването и проверката на комините е по-безопасно и евтино в сравнение с алтернативата домът им да бъде обгърнат в пламъци. Прочетете още »

Неизбежно е изрязването на няколко дървета по плевенската улица „Бенковски“

Неизбежно е изрязването на няколко дървета по плевенската улица „Бенковски“ при основния й ремонт с европейски средства. Това заяви кметът на Плевен Георг Спартански. Улица „Бенковски“ е една от 16-те в Плевен, които ще бъдат основно ремонтирани основно с европейски пари. На нея има около 20 дървета. За да се реновира улицата и да бъде направена както трябва, за премахване са предвидени 7 от тях, основно липи, казаха общинските еколози. Тъй като короните на дърветата не са поддържани десетки години, а кореновата система разраства пропорционално на короната. Получават се големи корени, които надигат настилки и бордюри. Затова на много места в града тротоарите са като за оф-роуд, поясни кметът. Прочетете още »