При дъжд и вятър в Ловеч се проведе турнирът„Млад огнеборец” за преходната купа „Юлиян Манзаров“

При дъжд и вятър в Ловеч се проведе турнирът„Млад огнеборец” за преходната купа „Юлиян Манзаров“

При дъжд и вятър на 13 октомври 2020 г. в Ловеч се проведе турнирът на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец” за преходната купа „Юлиян Манзаров”. Дъждът за финала на състезанието все пак спря и награждаването премина спокойно.

Бурното време подсети кметът на Ловеч Корнелия Маринова да припомни, че огнеборецът трябва да е готов във всеки момент за всичко, а мъжете от „Пожарна безопасност и защита на населението” винаги са на първата линия,  за да спасяват човешки живот. „Това, че в тези тежки условия вие показахте мъжество и умения, това доказва, че хората от пожарната винаги са на линия. От все сърце ви поздравявам, че участвахте в състезанието, като на практика всички сте победители, защото сте калявали себе си“, обърна се към децата кметът на Ловеч.

За финала на турнира всички отбори получиха сертификати. Те са от градовете  Айтос, Свищов, Троян, Белене, Чирпан, Шумен и Свиленград.

В дисциплината „Бойно разгръщане на състезателна пътека” на първо място се класираха представителите на СУ „Панайот Волов“ от Шумен, които тичаха в най-големия дъжд. Симпатии предизвика дребният капитан на отбора Мартин Ангелов, шести клас.

Второто място завоюва отборът от Айтос,  а на трето място е отборът на Чирпан.
В дисциплината „400 м щафетно бягане с препятствия” първи станаха пак представителите на СУ „Панайот Волов“ от Шумен. Състезателите от Айтос са с втори резултат. За третото място в щафетата се пребориха младите огнеборци от СУ „Д-р Петър Берон” от Свиленград.
В комплексното класиране първи са представителите на СУ „Панайот Волов“ от Шумен,  които се окичиха със златните медали и Преходната купа „Юлиан Манзаров”.   Втори станаха младите огнеборци от отбора на  СУ „ Н. Й. Вапцаров“ от Айтос. Бронзови медалисти в крайното класиране са момчетата от троянското СОУ „Васил Левски“.

Отборите, заели първите три места, бяха наградени с купи, медали и предметни награди, осигурени от Българската федерация за пожароприложен спорт. Отборът на Шумен получи и купата на Община Ловеч, връчена лично от кмета на Община Ловеч. Фондация „Ангели от Лим” осигури лакомства за децата, имаше и специални рекламни магнитчета. 

Гости на турнира бяха директорът на дирекция „Държавен контрол и превантивна дейност” при ГДПБЗН-МВР старши комисар Александър Джартов, както и Еленко Начев, началник РУО- Ловеч. По време на турнира комисар Станислав Атанасов, директор на РДПБЗН – Плевен, подари на ловешкия директор на службата   комисар Владимир Кацарски ценна архивна снимка. На нея е запечатан личния състав на противопожарната команда на Ловеч от 1934 година.

Турнирът се осъществява по проект на Българската федерация за пожароприложен спорт и е част от националния спортен календар. Съорганизатори на състезанието са ГДПБЗН-МВР, община Ловеч, Националният дворец на децата – МОН, РУО – Ловеч и фондация „Ангели от Лим”. Юлиян Георгиев Манзаров (1985 – 2004) е български футболист, загинал злополучно във водите на река Лим, спасявайки деца от потъващ автобус.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *