Избраха заместници на председателя на Общински съвет – Ловеч

Избраха заместници на председателя на Общински съвет – Ловеч

Избраха четирима заместници на председателя на Общински съвет  в Ловеч Петър Цолов и това са Росица Маринова (ГЕРБ), Валентина Янкова (БСП), Николай Джачков (ВМРО – БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ“) и  Ертан Хасан (ДПС). Те бяха избрани на 12 декември  по време на второто заседания на новия Общински съвет с голямо мнозинство от своите колеги.

Определени са и членовете на постоянните комисии към Общинския съвет, чиито състав ще бъде съобщен на сайта на институцията. Комисиите вече са по-малко на брой от тези в миналия мандат – от десет стават шест, но имат повече членове и са с повече ресори.

Приет беше и Правилникът за организацията и дейността на Общински съвет-Ловеч, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация за мандат 2019-2023 година. Към първоначалния вариант бяха направени няколко корекции от общинските съветници Мариян Василев и Младен Близнаков с цел по-голяма оперативност.

В първото си за мандата работно заседание общинските съветници показаха желание за бърза и плодотворна работа без излишна политическа показност. В унисон с приближаващите празници залата на Общинския съвет пък бе с подходяща коледна украса.

Общински съвет Ловеч, пресцентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *