В Плевен Областният оперативен щаб реши да не бъдат затваряни учебните заведения и да не се преминава към дистанционна форма на обучение

В Плевен Областният оперативен щаб реши да не бъдат затваряни учебните заведения и да не се преминава към дистанционна форма на обучение

Областният управител на област Плевен – г-н Мирослав Петров свика заседание на Областния оперативен щаб за борба с COVID-19 във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка. Заместник директорът на РЗИ – Плевен д-р Илиян Минчев представи актуалната епидемиологична обстановка в областта, както и справка с направените проверки и констатираните нарушения през последната седмица.

На база данните за сравнително малък брой на деца, ученици и учители от област Плевен заболели с COVID-19, Областният оперативен щаб взе решение, на този етап да не бъдат затваряни учебните заведения и да не се преминава към дистанционна форма на обучение.

Относно получено писмо с Вх.№РР-07-02-1(240)09.11.2020 г. в Областна администрация – Плевен от г-н Георг Спартански – Кмет на община Плевен, касаещо обнародвани изменения в Държавен вестник на Наредба 5 от 3 юни 2016 г за предучилищното образование, издадена от Министъра на образованието и науката , беше взето решение, РЗИ-Плевен да направи препоръка до Кмета на общината, който от своя страна да изпрати писмо до Министерството на образованието и науката, за определяне на срок за уведомяване съгласно чл. 1 (1) на Наредбата, който гласи: § 1. (1) През учебната 2020 – 2021 година деца, записани за задължително предучилищно образование в целодневна, полудневна и почасова организация в детска градина/училище в област, попадаща в червена или в оранжева зона съобразно критериите на Министерството на здравеопазването за усложнена епидемична обстановка, могат да отсъстват по желание на родителя след писмено уведомяване на директора.

Във връзка с направено предложение от д-р Владимир Андреев в предишното заседание на щаба, за ползване на новооткритата болница за рехабилитация и продължително лечение, намираща се в с. Тученица за лечението на заболели с COVID – 19, сформираната работна група докладва, че към този момент това е неосъществимо, но продължава процесът на търсене и проучване на административни варианти за осъществяване на идеята.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *