ВВВУ „Георги Бенковски” стартира 2021 година с модернизация на сградния си фонд

ВВВУ „Георги Бенковски” стартира 2021 година с модернизация на сградния си фонд

ВВВУ „Георги Бенковски” стартира 2021 година с обществени поръчки за възстановяване и модернизация на сградния си фонд. Очакванията са, че до септември  бившата сграда на училище „Марин Дринов” ще придобие облик на едно ново,  модерно военно-въздушно училище. Там през есента на  2021 година трябва да влязат и първите цивилни студенти за гражданска авиация, както и студентите във факултета с новата атрактивна специалност – „авиационен мениджмънт”. Съществува концепция и за обучение на строителни инженери и цивилни пилоти, и то не само от България, но и от чужбина.

 „Това е нашата основна амбиция – да направим един европейски център за авиационно обучение в Източна Европа”, казa бригаден генерал Юлиян Радойски.  

Предстои всички тези програми за обучение сега да бъдат съгласувани и утвърдени от Министерството на образованието. За изграждането на новата база в сградата на бившето училище вече са отпуснати средства от Министерството на отбраната на стойност 3 милиона лева за възстановяване, ремонт и строителство на инфраструктурата и сградния фонд.

Вече тече строителна дейност за общежитията за студенти и курсанти.

„Ако ние искаме студентите да учат качествено, би трябвало да им дадем подходящите битови условия, за да могат те да мислят само за учене и нищо друго”, подчерта Радойски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *