Общински съвет – Троян не избра председател на първото си заседание

Общински съвет – Троян не избра председател на първото си заседание


Новоизбраният кмет на Община Троян Донка Михайлова, кметовете на села, както и новите общински съветници положиха клетва на първото заседание на Общинския съвет в новия му състав на 7 ноември. Тази дата беше избрана от Областния управител Ваня Събчева, която също присъства на първото заседание на новия Общински съвет в Троян.

Те се заклеха, че всичките им действия ще са единствено с цел благоденствието на гражданите на Община Троян.

Последва тържествен водосвет от Ловчанския митрополит Гавриил за здраве и благоденствие. След пожеланието  за здраве, воля и сили в работата на общинския съвет от Областния управител  Ваня Събчева, своето първо слово изнесе и новоизбраният кмет на Община Троян Донка Михайлова. Тя изрази становището, че трудно се говори след тържествено положената клетва . Михайлова изложи накратко пред присъстващите най- важните задачи, които си е поставила в своя трети мандат.

Председателстващ  на първото заседание на новоизбрания Общински съвет бе най-възрастният съветник – Минко Акимов. На това първо заседание трябваше да бъде избран председател, но до избор не се стигна. След тайно гласуване всички присъстващи общински съветници- 27 на брой от общо 29 не можаха да изберат нов председател. Предложенията бяха четири. От БСП предложиха Владимир Хаджийски, от ГЕРБ – инж. Петко Пенков, от Глас народен – Николай Тодоров и от ДПС- Младен Мондешки.

 Никой от тях не можа да събере необходимите 15 гласа. Новият председател на Общински съвет-Троян ще бъде избран на следващото заседание, което в насрочено за 14 ноември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *