Ловешките тенисисти ще зимуват на престижното трето място

Ловешките тенисисти ще зимуват на престижното трето място

Ловешките тенисисти ще зимуват на престижното трето място след приключване на  първия полусезон от Държавното първенство по тенис на маса – Северна Б-група мъже.

След приключване на вторият кръг от първия полусезон,  провел се в гр. София зала „Арена Лъки Спорт“ , ловешкият тим постигна общо 2 победи и 2 загуби,  както следва:

Ловеч – Попово 4/0

Ловеч – Дългопол 3/4

Ловеч – Габрово 4/2

Ловеч – Мол Варна 1/4.

Много приятно впечатление направи играта на ловешкия тенисист Петрослав Николов, който в срещата срещу Габрово успя да победи Константин Ленгеров в качеството му на бивш Европейски шампион, десет години национал на Австрия и многократно номиниран за най-успешния български тенисист за всички времена.

В драматична 4 часова-сага и оспорвани битки тенисистите от Ловеч загубиха злощастно от временния водач отбора на Дългопол с 4/3, който към момента е без загубена среща. В хода на двубоя водачеството преливаше ту към единия, ту към другия тим, след което се стигна до епичното равенство при 3/3.

За затваряне на срещата в последния решаващ дуел на тенис масата представителят на Ловеч Валери Николов загуби на косъм при липса на късмет и спортно щастие с 2/3 гейма.

Така се оформи и крайното класиране след финала на първия полусезон.

1. място – Дългопол

2. място – Лъки Спорт – София

3. място – Интер Клуб – Ловеч.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *